Første strømsparende Xeon med to kjerner

Intel lanserte i går selskapets første serverprosessor med doble kjerner og ekstra lavt effektforbruk.

Intel lanserte i går selskapets første serverprosessor med doble kjerner og ekstra lavt effektforbruk.

Intel kunngjorde tirsdag at selskapet nå kan tilby to LV-utgaver (Low Voltage) av selskapets tokjernede Xeon-familie. De nye prosessorene, som er klokket til enten 2 GHz eller 1,66 GHz, skal ha et maksimalt effektforbruk på 31 watt. Intel oppgir at ytelse per watt-forholdet skal være på opptil to ganger bedre enn forrige generasjons Xeon-prosessorer med én kjerne. De nye prosessorene skal være spesielt egnet for rack- og bladservere hvor kjøle- og strømforsyningskapasiteten er begrenset.

Prosessorene støtter inntil 16 GB med DDR2-400 minne og en forsidebuss klokket til 667 MHz. Prosessorene støtter kun 32-bits programvare og inkluderer ikke teknologier som hyper-threading, virtualisering eller Enhanced Intel SpeedStep Technology. De to kjerne deler et cacheminne på 2 MB og kan brukes i systemer med to prosessorer. Prosessorene er produsert med 65 nm prosessteknologi og være basert på

HP og IBM er blant de første som vil tilby systemer med de nye Xeon-brikkene. Dette inkluderer den nye IBM BladeCenter Ultra Low Power HS20.

De tokjernede Xeon LV 2,0 GHz og 1,66 GHz-prosessorene vil koste henholdsvis 423 dollar og 209 dollar per enhet i kvanta på tusen enheter.

Til toppen