BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første uavhengige GeForce FX-test er klar

Nettstedet MaximumPC.com publiserte nylig det som angivelig er den første ytelsessammenligningen mellom Nvidias nye GeForce FX-brikke og ATIs etter hvert velkjente Radeon 9700 Pro.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. jan. 2003 - 10:53

Databladet Maximum PC hevder å være først ute med å publisere en test mellom Nvidia GeForce FX og ATI Radeon 9700 Pro.

GeForce FX-eksemplaret som er med i testen er en svært tidlig utgave, og driverne er ikke optimalisert. Ifølge Maximum PC var det på grensen til at Nvidia forbød databladet å publisere testen, noe derfor preger innholdet i testen.

Nvidia GeForce FX referansekort. <i>Foto:  Nvidia</i>
Nvidia GeForce FX referansekort. Foto:  Nvidia

Av de tre testene Maximum PC har utført på de to skjermkortene, vinner GeForce FX-kortet to av dem med klar margin. Den siste testen, 3DMark 2001:SE Game 4 benchmark, utført med en oppløsning på 1600x1200, 32-bits fargedybde og 2x anti-aliasing, er Radeon 9700 omtrent ti prosent raskere enn GeForce FX.

Maximum PC konkluderer med at GeForce FX har svært stor regnekraft, men har begrenset minnebåndbredde i forhold til Radeon 9700. Om det er regnekraft eller minnebåndbredde som vil være viktigst når neste generasjon med dataspill kommer på markedet, har Maximum PC ikke noe svar på. Men dette vil uansett ha stor betydning for hvilket av de to kortene som vil bli regnet som raskest.

Nå er det forøvrig sannsynlig at ATI vil komme med en ny og enda raskere Radeon-utgave omtrent når GeForce FX slippes, det vil si i februar eller mars.

Klikk her for å lese hele testen hos Maximum PC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.