Første videokamera med 3 megapiksler

Sony har lansert et digitalt videokamera for konsumenter som selskapet mener er det første 3 megapikselkameraet for denne målgruppen.

Sony har lansert et digitalt videokamera for konsumenter som selskapet mener er det første 3 megapikselkameraet for denne målgruppen.

Sonys nye digitale videokamera, Handycam DCR-PC330, er ifølge selskapet det første konsumentkameraet med bildeoppløsning på 3,3 millioner piksler. Kameraet er beregnet for halvprofesjonelle brukere og krevende hjemmeentusiaster.

DCR-PC330 er utstyrt med Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-optikk som sammen med en ny filterteknikk i CCD-bildeplaten skal gi naturtro fargegjengivelse og 10x variabel optisk zoom (120x digital). Kameraet kan spille inn i ekte 16:9-format, og har en batterikapasitet på inntil 9 timers driftstid som standard.

    Les også:

Kameraet kan lagre opptakene på minnebrikker og støtter Memory Stick og Memory Stick PRO-formatene. Sistnevnte finnes i størrelser opp til 1 GB.

Kameraet kan kobles til annet utstyr ved hjelp av porter som USB, Firewire (iLINK) samt DV-In/Out. Kameraet kan skrive ut bilder direkte på skrivere som støtter PictBridge-funksjonen. Gjennom funksjonen Click-to-DVD skal det være veldig enkelt å overføre videomaterialet til DVD, hvis kameraet er koblet til en Sony Vaio-PC via Firewire.

Kameraet veier 540 gram i tillegg til batteri og minnebrikke. I Sverige vil kameraet koste 20.500 svenske kroner. Veiledende norsk pris er foreløpig ikke oppgitt, men vi har sett norske nettbutikker tilby forhåndsbestilling av kameraet til under 16.500 kroner.

Til toppen