Første virtuelle PC-program for Intel-Mac

Nytt verktøy åpner for kjøring av blant annet Windows og Linux samtidig med Mac OS X på Intel-Mac.

Nytt verktøy åpner for kjøring av blant annet Windows og Linux samtidig med Mac OS X på Intel-Mac.

En betaversjon av Parallels Workstation 2.1 for Mac OS X er nå tilgjengelig. Dette skal være den første virtualiseringsprogramvaren for Intel-baserte datamaskiner fra Apple som gjør det mulig å kjøre Windows, Linux eller andre operativsystemer med x86-støtte samtidig som Mac OS X. Apples Boot Camp-løsning, som ble annonsert tidligere denne uken, gjør at brukerne må velge mellom Windows og Mac OS X, mens Parallels' løsning åpner for samtidig kjøring av to eller flere operativsystemer.

    Les også:

I likhet med tilsvarende virtualiseringsløsninger, kjøres de alternative operativsystemene i isolerte, virtuelle maskiner direkte på skrivebordet til Mac OS X. Hver virtuelle maskin vil operere som en selvstendig datamaskin og inneholder virtuell maskinvare, inkludert minen, harddisk, prosessor, I/O-porter og optiske enheter.

Betaversjonen kan lastes ned fra denne siden og testes i inntil 30 dager.

Løsningen utnytter Intel Virtualization Technology, som er en del av de fleste av Intel Core Duo-brikkesettene. Det loves at dette skal gi en ytelse som er nær opptil det som oppnås ved kjøring direkte på den fysiske maskinvaren, samt sikre stabiliteten til de virtuelle maskinene og fullt ut isolere disse fra den fysiske vertsmaskinen.

Den endelige utgaven av Parallels Workstation 2.1 for Mac OS X kan ventes om noen uker. Den kan benyttes sammen med Mac OS X 10.4.4 eller nyere, men kun x86-versjonen. Produktet vil ikke kunne brukes sammen med PowerPC-baserte Apple-maskiner.

Parallels har ikke oppgitt hva prisen på det nye produktet vil bli, men selskapet selger Windows- og Linux-utgaver av det samme produktet til 50 dollar stykket. Disse ble lansert i mars i år.

Til toppen