Første Walkmantelefon for treningsinteresserte

Sony Ericsson annonserte i dag flere nye mobiltelefoner, blant annet to Walkman-telefoner.

Første Walkmantelefon for treningsinteresserte

Sony Ericsson annonserte i dag flere nye mobiltelefoner, blant annet to Walkman-telefoner.

Sony Ericsson har i dag annonsert fire nye mobiltelefoner. To av disse er i selskapets Walkman-serie.

W710 er en litt spesiell modell med uvanlig funksjonalitet. Den er beregnet for treningsinteresserte og tilbyr funksjoner som hastighetsmåler, distansemåler, skritteller og stoppeklokke.

Treningsfunksjonene er ifølge Sony Ericsson tilgjengelig både via mobilens hovedskjerm og den mindre skjermen på telefonens bakside. Også musikkspilleren og FM-radioen kan kontrolleres uten at mobilen må åpnes. Musikkspilleren kan brukes uten at telefondelen aktiveres, noe som er nyttig på fly. Den støtter formatene MP3, AAC, AAC+ og eAAC+.

Brukeren kan også lagre musikksnutt, for eksempel som høres på radioen i mobilen, og så sende den til Gracenotes Mobile MusicID-tjeneste og få identifisert hvilket spor det egentlig er snakk om. Dette kan gjøres direkte fra mobilen.

W710 er utstyrt med en 2 megapikslers kamera og leveres med en flashminnebrikke på 512 MB av typen Memory Stick Micro. På dette kan det blant annet lagres bilder og musikk. Internminnet er på 10 MB.

Hovedskjermen har en oppløsning på 176 x 220 punkter og støtter 262 tusen farger, mens hjelpeskjermen har en oppløsning på 128 x 128 punkter og støtter fargene svart og oransje.

De medfølgende hodetelefonene er utstyrt med en krok bak øret slik at de ikke skal falle av under trening.

Mobilen har dessuten støtte for Edge og Bluetooth. Den skal komme på markedet i tredje kvartal i år.

Den andre Walkmantelefonen som ble annonsert i dag, heter W850. Dette er en 3G-modell (UMTS) som leveres med 1 GB lagringsplass på et Memory Stick Pro Duo-kort. Dette er Sony Ericssons første "slider"-modell med uttrekkbart tastatur. Den kan blant annet blinke i takt med musikken.

Også denne modellen har FM-radio og støtter funksjonen TrackID, som sammen Gracenote Mobile MusicID skal gjøre enklere å identifisere låter man bare har et par sekunders opptak av. Mobilen støtter avspilling av formatene MP3, AAC, AAC+, eAAC+ og m4a. Dessuten, i likhet med W710, støttes avspilling av musikk uten at selve mobiltelefonen må skrus på (Flight Mode).

Mobilen skal gjøre det enklere for brukeren å søke etter, spille av og laste ned låter enn tidligere modeller. Dessuten skal platecover automatisk vises på skjermen når musikken spilles av. Den skal kunne spille av musikk i inntil 30 timer før batteriet går tomt.

Mobilen har også et 2 megapikslers kamera og 2 tommers QVGA-skjerm. Også denne skal komme på markedet i tredje kvartal i år.

Sony Ericsson har foreløpig ikke publisert informasjon om dimensjonene, vekten eller batteritiden til disse mobilene.

Til toppen