Første Wireless USB-produkt annonsert

Belkin er trolig først ute med å annonsere et konkret sluttbrukerprodukt basert på Wireless USB-teknologien.

Belkin er trolig først ute med å annonsere et konkret sluttbrukerprodukt basert på Wireless USB-teknologien.

Belkin annonserte i dag selskapets kommende CableFree USB Hub, som ifølge selskapet er den første USB-huben som ikke krever kabler for å bli koblet til en datamaskin.

Riktignok skrev digi.no i midten av desember om en tilsvarende enhet fra Wisair, men det var kun snakk om en referansedesign og ikke et produkt som vil bli produsert av selskapet.

En Wireless USB-hub tilsvarer på de fleste områder enhver annen USB-hub, men det ikke er nødvendig med noen kabel mellom huben og datamaskinen den er tilknyttet. Forbindelse mellom huben og datamaskinen gjøres ved hjelp av Ultra-Wideband-teknologi (UWB) fra Freescale, som åpner for en båndbredde på inntil 480 Mbit/s innen avstander på inntil 3 meter, og 110 Mbit/s innen 10 meter.

Spesielt for brukere med bærbare PC-er vil Wireless USB kunne gi en økt grad av bevegelsesfrihet. Men det avhenger selvfølgelig av at PC-en er utstyr med støtte for Wireless USB.

Siden datastrømmen sendes trådløst, må det sikres at kun autoriserte brukere får tilgang. Dette gjøres blant annet i ved hjelp kryptering basert på AES-128 CCM (Counter with CBC-Mac). Flere detaljer om krypteringsløsningene som benyttes, finnes i kapittel 6 i spesifikasjonen (PDF).

CableFree USB Hub skal komme på markedet "tidlig våren 2006". Den vil ha fire USB-porter hvor eksisterende USB-produkter kan kobles til.

Hva huben vil koste, er foreløpig ikke blitt offentliggjort.

Til toppen