BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsvarer seg mot oppkjøp

I kampen mot oppkjøpsspøkelset legger tyske Mannesmann nå på bordet sine foreløpige resultat for 1999. Så langt ser ikke det ut til å skremme britiske Vodafone som ønsker å kjøpe Mannesmann.

Frode Eriksen
7. jan. 2000 - 15:14

Overskuddet i Mannesmann øker med 70 prosent i 1999, i hovedsak på grunn av økt bruk av mobiltelefonene i selskapets mobilnett, D2, som også er Tysklands største.

Overskudd før skatt økte til 2,2 milliarder euro eller 18 milliarder kroner opp fra 1,3 milliarder euro (10,6 milliarder kroner) i 1998. Mannesmann varsler at selskapet kommer med sine endelige tall for 1999 den 14. januar.

Konsernsjef i Mannesmann, Klaus Esser, vil med tallene overbevise aksjeeierne om at det er lurest å sitte på sine aksjer. Konsernet, der tidligere Telia-sjef, Lars Berg styrer telekom-divisjonen som beregner at inntektene vil øke med 30 prosent hvert år fram til 2003.

- Mannesmann vil i større grad enn Vodafone tenke mobil og fastnett, mens Vodafone bare tenker mobilt, sier Esser.

Mannesmann arbeider videre med planene om å skille ut telekomdelen fra de mer tradisjonelle ingeniør-aktivitetene i selskapet. Selskapet kunne også opplyse at selskapet hadde 36 millioner mobilkunder og 2,6 millioner Internett-kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.