Forsvaret får ikke eksludere uønsket leverandør

Oslo Byfogd nekter Forsvaret å ekskludere et tidligere datterselskap av Siemens fra å delta i anbud.

Forsvaret får ikke eksludere uønsket leverandør

Forsvaret er ikke særlig begeistret for Siemens-konsernet eller deres datterselskaper etter overfakturering og korrupsjonsanklager.

For å unngå å få mer med dem å gjøre, bestemte Forsvaret seg for å nekte Fujitsu Siemens IT Product Services å delta i en anbudskonkurranse om nettverksutstyr fra Cisco.

Det godtar ikke Fujitsu Siemens IT Product Services. De gikk til rettssystemet for å stanse avtalen som Forsvaret ville tegne med konkurrenten Datametrix. Oslo Byfogd har gitt dem foreløpig medhold i form av en midlertidig forføyning som hindrer Forsvaret i å inngå avtalen.

- Divisjonen var tidligere en del av Siemens Business Service, men ble solgt til Fujitsu Siemens sitt nederlandske holdingselskap i vår. Vi er nå et søsterselskap av Fujitsu Siemens AS, sier Terje Rønning, administrerende direktør i Fujitsu Siemens IT Procut Services, til Finansavisen.

På tross av at selskapet fortsatt har Siemens som en del av selskapets lange navn, mener Rønning at det er snakk om et annet selskap på grunn av denne transaksjonen.

- Således er vi en separat juridisk enhet med nye eiere. Dermed er avvisningen gjort på feil grunnlag, sier Rønning, til Finansavisen.

Les mer om: