RESULTATERFINANS

Forsvaret får mer penger til IT

Nå skal Forsvaret samle sine IT-systemer og Ola soldat skal bruke mer tid foran PC-en. I forslaget til statsbudsjett får Forsvaret et skikkelig IT-løft.

23. nov. 2001 - 12:06

I forslaget til statsbudsjett, foreslår Bondevik-regjeringen et skikkelig IT-løft for Forsvarsdepartementet. Det kan bli forandringer i budsjettkomiteene, men regjeringen ønsker å gi Forsvaret et skikkelig IT-løft.

Finlesing av budsjettet viser at digi.nos spekulasjoner om størrelsen på Golf-prosjektet er ganske riktige. digi.no har tidligere skrevet at samlingen av alle økonomi- og styringssystemene i Forsvaret hadde en prislapp på minst 1 milliard kroner.

Prosjektet skulle egentlig løpe over fire år, men nå er det splittet opp i fire separate deler. Men årets budsjettforslag på totalt 272 millioner kroner peker mot en totalkostnad på over en milliard kroner. 177 millioner skal brukes for å tilpasse Forsvarets IT-systemer til statens økonomireglement, noe alle de andre departementene var ferdig med i desember 1999.


I tillegg har Forsvaret fått 95 millioner kroner for å begynne på integrasjonsarbeidet.

Forsvaret har også fått en kraftig økning til vanlig datautstyr. Under den kryptiske budsjettpostnavnet FIS-basis ligger bevilgningene til PC-er, nettverk og lokale servere. I fjor var dette budsjettet på 263 millioner kroner, men til neste år dette nøyaktig doblet til 528 millioner kroner. Her finner du budsjettforslaget


Dette rimer godt med den økte fokusen på høyteknologi man ser de senere års militære konflikter medfører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.