BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsvaret inngår rabattavtale med Telenor

Forsvarets Tele og Datatjeneste inngår en fireårs rabattavtale med Telenor Bedrift innenfor videokommunikasjonsløsninger. Avtalen inkluderer blant annet 40 videokommunikasjonsenheter, basert på utstyr fra Tandberg.

Frode Eriksen
1. aug. 1997 - 12:59

Foruten videokonferanseutstyr fra Tandberg skal Forsvaret få PC-basert videokonferanseutstyr fra Intel Corporation.

Forsvaret skal ta i bruk videokonferanseutstyr for å bedre kommunikasjonen internt og eksternt, redusere reisevirksomheten, og øke kompetansen. I årene framover vil video utgjøre en stadig større andel av den totale telekommunikasjonen.

- Med det arbeider som nå er i gang, vil Forsvaret stå rustet til å møte denne utviklingen, sier Barbro Onsøien i Forsvarets Tele- og Datatjeneste til digi.

Hun sier at Telenor Bedrift og Tandberg ASA vant konkurransen om avtalen med Forsvaret blant annet på grunn av kompetent støtteapparat og konkurransedyktige priser.

Foreløpig har Forsvaret beregnet behovet sitt til 40 enheter, men dette kan endres ettersom behovet lendres. Avtalen inneholder ingen paragrafer om minimums eller maksimumskjøp.

Forsvaret startet utprøving av bildetelefoni i 1991 i Nord-Norge, med spesialtilpasset utstyr fra Tandberg. Nå er situasjonen en annen med internasjonale standarder for videokommunikasjon, og Forsvaret valgte å gå videre i sin bruk av videokonferanseutstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.