BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsvaret kjøper Alcatel-utstyr for 54 mill.

Alcatel har inngått avtale med Forsvaret om utvikling av nye kommunikasjonsløsninger. Avtalen omfatter tre kontrakter med en samlet verdi på omlag 54 millioner kroner, opplyser selskapet i en børsmelding.

Øystein Kvistad
10. des. 1997 - 10:36

Alcatel opplyser at leveransene skal avsluttes innen mars 2000.

- Avtalen vil gi oss kompetanse og muligheter til senere å gå inn på internasjonale markeder med løsningene, sier kundeansvarlig Ragnar Skjærstad i Alcatel Telecom Norway i en pressemelding. Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) støtter deler av avtalen gjennom en offentlig utviklingskontrakt,.

Avtalen omfatter utvikling av en bredbånds telefonsentral for feltbruk (ATM), aksess for en multiradio (MRR) for radio-, tele- og datakommunikasjon, samt utstyr for kryptering og nettkontroll (KNM).

- Vår nye ATM-feltveksler gir Forsvaret tilgang på denne teknologien, sier Skjærstad. Feltversjonen får en overføringskapasitet på 155 Mb/s.

KNM gir blant annet flere funksjoner i det taktiske kommunikasjonssystemet (TADKOM), slik at det kan møte nye operative behov. Multiradio-aksess gir mobile avdelinger mulighet for automatisk og avansert data- og telekommunikasjon over militær radio, med direkte tilknytning til TADKOM. Denne løsningen erstatter den ressurskrevende og kostbare radiolinken som brukes i dag.

(Kilder: Oslo Børs Informasjon og informasjonsbyrået Newswire)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.