JUSS OG SAMFUNN

Forsvaret krever mer penger av Siemens

Forsvars-ministeren går nå hardere til verks mot Siemens etter overfaktureringen.

1. sep. 2006 - 09:16

Forsvarsdepartementet har sendt et brev til Siemens og Siemens Business Services (SBS)der de varsler at de krever mer tilbakebetaling enn de 36,8 millioner kronene som Siemens allerede har akseptert å betale.

Departementet krever renter på det overfakturerte beløpet, noe som tilsvarer 7 millioner kroner ifølge Finansavisen. I tillegg kreves det at Siemens dekker kostnadene som Forsvaret har hatt i forbindelse med granskningen av kontrakten.

- Departementet vil kreve SBS for de deler av saksomkostninger fra Dalseidutvalget som kan relateres til de ressurser som ble brukt til å granske SBS, står det i rapporten ifølge Finansavisen.

Forsvaret var spake og forsiktige til å begynne med. De brukte over et år på å utrede saken før de begynte å stille krav til Siemens.

Nå har Forsvaret også begynt å granske avtalefoholdet for perioden fra 1. april 2004 til 31. desember 2005, noe de også krever at Siemens skal betale. Hvor mye Siemens totalt vil bli avkrevd for er ennå ikke klart.

- Det kan imidlertid allerede nå fastslås at dette blir et betydelig beløp, sier avdelingsdirektør Per Christensen i Forsvarsdepartementet til Finansavisen.

Siemens har ikke bestemt seg for om de vil akseptere å måtte betale ekstraregningen som nå legges på bordet.

- Vi har mottat brevet der Forsvaret varsler krav om tilbakebetaling av rente. Dette vil SBS vente med å ta stilling til inntil det blir fremsatt et krav, sier kommunikasjonsdirektør i Siemens, Gry Rohde Nordhus til Finansavisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.