RESULTATERFINANS

Forsvaret skal gi alle fremtidens smartkort

Forsvaret skal utstyre alle ansatte og vernepliktige med et avansert smartkort som husker informasjon og åpner dører. Bak står Ergo Group og smiler bredt.

13. nov. 2001 - 06:02




BuypassErgo GroupNorsk Tipping

SINTEF

- I bunnen skal kortet ha en digital ID som med en pinkode og en et bilde sikrer at soldaten er hvem han utgir seg for, sierStein Storsultil digi.no. I første fase skal kortet erstatte vernepliktsboka. I tillegg til ID-en skal det i minnet på kortet ligge grunninformasjon som ferdigheter, tjenester han gjør, sertifikater, helsedata og blodtype.

Fra vernepliktsbok til smartkort
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA




Gunnar Lindstøl




Får Multicard kontrakten, har Ergo Group gjort et kupp. Med en kontrakt har de fått delt ut sin digitale ID til store deler av den mannlige voksne befolkningen i Norge. Dette vil gi dem en stor masse allerede registerte korteiere, noe Internett-butikker, banker og andre partnere synes vil synes er fristende.


Taperne kan være selskaper som Telenor/DnB-eide Smartpay, eSolutions (vinneren av Innholdsnett-samarbeidet), Bankenes Betalingssentral og andre aktører som subClearing. Les: Norsk betalingsløsning for nettaviser er klar

De første 38.500 ansatte og vernepliktige skal få smartkort i løpet av sommeren og høsten. Størrelsen på prosjektet er ikke kjent, men Forsvarets Tele og Datatjeneste sier noen titalls millioner kroner til TrønderAvisa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra