JUSS OG SAMFUNN

Forsvaret skal sjekke IT-avtalene en gang til

Forsvarsminister Strøm-Erichsen kjører ny runde med granskning av IT- leverandør.

18. jan. 2007 - 11:09

I januar i fjor, ga regjeringen Sorenskriver Nils Daleide oppdraget med å lede en granskning av Forsvarets IKT-kontrakter for perioden 1995-2005. Det dreide seg om syv forskjellige underleverandører og spesielt fokus ble rettet mot en kontrakt som Forsvaret hadde med Siemens Business Services.

Rapporten fra Dalseide-utvalget ble klar i juni i fjor. Den rettet kraftig kritikk mot både leverandører og Forsvaret. Rapporten påpekte også at noen ansatte i Forsvaret hadde handlet i strid med reglementet og at det var så alvorlig at det ble ansett å kunne falle inn under straffelovens bestemmelser om korrupsjon.

- Grunnet kompleksiteten og omfanget kom naturlig nok utvalget ikke til bunns i alle forhold, sier Forsvarsdepartementet til Dagens Næringsliv.

Derfor skal det nå opprettes et nytt Dalseide-utvalg som skal se spesielt på ytelser som Forsvarets ansatte har mottatt fra leverandørene.

- Utgangspunktet er påstander og rykter om smøring og lignende til ansatte, sier Dalseide, til Dagens Næringsliv.

Det skal være ti selskaper som er under lupen i denne runden, og ifølge Forsvarsdepartementet er en overvekt av IT-selskaper.

- Det er viktig for meg å presisere at det i utgangspunktet ikke er grunn til å mistenke de selskapene som har fått henvendelsene fra oss for noe som helst kriminelt eller regelstridig. Det er heller ikke grunn til å mistenke Forsvarsansatte, sier Dalseide til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.