DIGI.NO

Forsvaret starter varslingssenter

Etter modell fra CERT i USA, oppretter Forsvaret nå en varslingsentral for hackerangrep.

15. okt. 2004 - 09:44

Etter modell fra Cert-senteret (Computer Emergency Respons Team) i USA, etablerer stadig flere land i Europa slike sentere.

Cert-sentere overvåker nettet og varsler om alvorlige sikkerhetshull, større virus-angrep og hacker-aktivitetet. Målet er å kunne varsle offentlig sektor og bedrifter om endringer i trusselbildet.

Nå får Norge sitt NorCert, men ikke der man først planla det. Regjeringen har ikke satt av penger til NorCert i sitt forslag til statsbudsjettet, skriver Computerworld Norge.

Årsaken er trolig at Forsvaret allerede var i gang. Under paraplyen Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) har Forsvaret allerede et system som overvåker nettrafikken til og fra viktige samfunnsinstitusjoner. Det var digi.no som høsten som avslørte det såkalte VDI-systemet.

Nå utvider NSM og Forsvaret med å etablere NorCert under sin paraply. Forsvaret søkte nylig etter to ansatte til NorCert. VDI-gruppen består i dag av åtte personer og NorCert-etableringen vil øke den samlede staben til 15 personer. Staben sitter på Akershus Festning i Oslo.

Det er uklart hvordan det nye senteret skal samarbeide med eller overlappe det tidligere etablerte SIS - senter for nasjonal sikkerhet - som ligger i Trondheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.