AVTALER & KONTRAKTER

Forsvaret valgte Accenture

Danket ut IBM i kampen om 380 millioner kroner.

22. juli 2011 - 13:22

Fredag ettermiddag ble det formelt klart at Accenture er valgt som Forsvarets leverandør til Logistikk-prosjektet. Dette er første del av prestisjeprosjektet LOS-programmet, som skal sørge for at det blir innført et felles integrert forvaltningssystem i Forsvaret.

Accenture konkurrerte med IBM om kontrakten, som har en varighet på 3,5 år og en ramme på 70 millioner dollar, eller 380 millioner norske kroner.

- Forhandlingene har vært omfattende og krevende, men Forsvaret har hatt et godt samspill med begge tilbyderne gjennom hele prosessen. Forsvaret har vært veldig opptatt av å gi tilbyderne en lik og objektiv behandling. Vi er godt fornøyd med resultatet av forhandlingene, sier sjef LOS-programmet, brigader Jan Christian Ødegaard, som har ledet forhandlingene fra Forsvarets side.

Sjef for LOS, brigader Jan Christian Ødegaard. <i>Bilde: Forsvaret</i>
Sjef for LOS, brigader Jan Christian Ødegaard. Bilde: Forsvaret

Logistikk-prosjektet er basert på SAP, og tilbudene ble innhentet av forsvaret i oktober i fjor.

- Tilbudsevalueringer har pågått siden 14. oktober 2010. I overkant av 200 personer fra ulike avdelinger i Forsvaret har deltatt i evalueringene, og solide analyse- og metodeverktøy er benyttet for å ivareta presisjon, meldte Forsvaret tidligere denne måneden.

Pearl Consulting, som har slagordet «Gjør SAP enkelt», er valgt som underleverandør til Accenture på prosjektet, opplyses det om i en pressemelding som ble sendt ut rett etter fredagens kontraktsignering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.