Forsvaret vil ha skjermer som kan leses i sollys

Forsvaret ønsker seg feltdata-utstyr som kan brukes i sollys og gir derfor Polydisplay betydelig hjelp.

Forsvaret bidrar nå med penger til utviklingen av Polydisplays skjermteknologi. Selskapet langvarige arbeid skal gi en ny type skjermer som kan leses i alle typer lys og som ikke bruker strøm når bildet ikke endres.

Dette er svært gode nyheter for Polydisplays forsinkede utviklingsprosjekt.

Les også

Dette synes Forsvaret er interessant, og man har lenge hatt kontakt med Polydisplay. Nå inngår Forsvaret en type kontrakt som kanskje synes uvanlig i næringslivet, men som er høyst vanlig i blant annet amerikansk forsvarsindustri.


Nettopp gjennom anbud på ikke-eksisterende teknikk og bidrag til forskning og utvikling har Pentagon og deres ARPA/DARPA være en av hovedmotorene i utviklingen av USAs IT-industri.

Over tre år skal Polydisplay spleise med Forsvaret og SND på utvikling av skjermer til feltterminaler. Forsvaret dekker 33 mill og PolyDisplay og SND skal bidra med ca 25 millioner kroner hver.

Målet for partene er at Polydisplay og det britiske forsvarskonglomeratet BAE systemes skal lage 1000 feltterminaler til det norske forsvaret. Terminalene skal brukes til å overføre taktiske kart og tekstdata mellom troppeenheter i hæren.

Leveranse vil eventuelt starte sommeren 2003. - Går alt som det skal, vil våre fargeskjermer være produksjon noe før dette, forteller Polydisplay-sjef Oddmund Hammerstad til digi.no.

Til toppen