Forsvarsavtale til Evry

Viktig outsourcingskontrakt i Sverige.

Forsvarsavtale til Evry
Evry, med konsernsjef Terje Mjøs i spissen, begynner å få et sterkt fotfeste i det svenske markedet. Nå melder selskapet om en stor kontrakt med det svenske forsvaret. Bilde: Evry

Evry er en kjempe i det norske IT-markedet, men en utfordrer i det svenske markedet. Men som regnskapene de siste kvartalene har vist spiser Terje Mjøs & Co. seg stadig inn i markedet. Den siste kontrakten selskapet melder markedet om er med det svenske forsvarets materiellverk (FMV).

De har valgt Evry som ny outsourcingleverandør med helhetsansvar for IT-driftleveransen. Kontrakten har en verdi på 300 millioner svenske kroner og løper i tre år, med opsjon på ytterligere fire år. Det fremkommer i en pressemelding fra Evry, hvor selskapet skriver at det svenske forsvaret har en lang tradisjon med tjenesteutsetting av IT-drift.

Dette er FMV femte outsourcingsavtale, hvor man har tatt steget fullt ut med en komplett tjenesteleveranse med helhetsansvar.

– Det var avgjørende å få en stabil, sikker og konkurransedyktig IT-leverandør som gir oss høy service og tilgang på spisskompetanse. Dette var avgjørende til Evrys fordel, sier prosjektleder Anders Forsberg i FMV i pressemeldingen.

Evry skal blant annet levere servicedesk, applikasjonsdrift, kapasitet for server, nettverk og arbeidsplasser, samt en avansert sikkerhetsløsning.

Det svenske forsvarets materiellverk, som kan tilsvare det norske «Forsvarets Logistikk», kjøper inn og drifter utstyr for det svenske forsvaret.

– Avtalen med FMV om helhetsansvar for deres IT-miljø viser styrken og bredden ved Evrys tilbud i det svenske markedet. Vårt samarbeid med FMV kommer til å gi et effektivt IT-miljø med fleksibilitet så vel som sikkerhet. FMV er en interessant og utfordrende virksomhet og jeg frem til et langsiktig partnerskap med dem, sier konsernsjef Terje Mjøs i Evry.

    Les også: