Fortel kaster inn håndkleet

Konkurransen ble for stor. Ventelo tar over Fortel-kunder

Fortel kaster inn håndkleet

Konkurransen ble for stor. Ventelo tar over Fortel-kunder

Teleselskapet Fortel ble etablert i 2004 under dengang navnet Briiz som senere fusjonerte med IP24.

Det var da et rent IP-telefoniselskap, men konkurransen ble for tøff.

    Les også:

- Når det er opp til 80 aktører på markedet, er det mange som ikke har livets rett, uttalte administrerende direktør Henrik Rommerud til digi.no i januar.

- Alt så rosenrødt ut i sommer og det er helt klart finanskrisen som gjør sitt til at vi ikke klarer den planen vi skisserte, sier Rommerud som hadde skrumpet staben fra 23 personer i fjor sommer til sju.

I dag går det ut en pressemelding om at Fortel er konkurs og at Ventelo garanterer for summetonen.

Ventelo har inngått en avtale med konkursboet til teleselskapet Fortel om overtakelse av alle selskapets kunder, og sikrer dermed at 13.000 kunder får opprettholdt sine tjenester.

- Det er Ventelo som har levert tjenestene som Fortel har videresolgt, og Ventelo har nå overtatt alle leveranseforpliktelser Fortel hadde.

- Vi har hatt en hektisk prosess med Fortels konkursbo, og da de ikke var villige til å garantere og sikre videre drift valgte vi som produsent av tjenestene å ta vårt ansvar for å sikre videreføring av både fasttelefoni, mobiltelefoni og bredbåndstjenester, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Ventelo, Arne Horvei.

Overføringen til Ventelo vil ikke merkes av kundene. Alle tjenester, tilleggstjenester og priser vil i forbindelse med overføringen videreføres uendret og ingen kunder vil oppleve at signalene blir borte i overgangen, lover Ventelo.

Fortels kunder vil i dagene fremover kunne forholde seg til sitt normale supportnummer, 04004. Dette nummeret besvares nå av Ventelo.

Ventelo er en komplette telefoni-, mobil- og internettjenester til privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet har i dag ca 500 ansatte og omsetter for over 2 milliarder kroner.

Fortel leverer ADSL bredbånd, mobilabonnement og fasttelefoni. Pussig nok er det nettopp fasttelefoni-delen som har gitt selskapet penger i kassen.

Omsetningen i Fortel falt fra 102,6 millioner i 2006 til 67,3 millioner i 2007. Selskapet gikk med et underskudd før skatt på 25,4 millioner i 2007.

Til toppen