Fortsatt datafeil med Microsoft hjemmeserver

Microsoft har fortsatt ingen løsning på problemet med ødelagte filer ved bruk av Windows Home Server.

Fortsatt datafeil med Microsoft hjemmeserver

Microsoft har fortsatt ingen løsning på problemet med ødelagte filer ved bruk av Windows Home Server.

Mer enn to måneder etter at selskapet bekreftet feilen, har Microsoft til gode å utgi en oppdatering til Windows Home Server mot et problem, som gjør at mange typer datafiler ødelegges dersom filene kopieres til serverproduktet. Microsoft bekreftet dette problemet rett før jul i fjor.

Windows Home Server er Microsofts serverprodukt for hjemmebrukere.

En Microsoft-artikkel relatert til oppdatering som Microsoft ga ut tidligere i februar, omtaler problemet, men ifølge APCMag skal Microsoft ha sagt at selskapets teknikkere fortsatt jobber med å løse det.

Selve problemet blir beskrevet i denne artikkelen. Microsoft bekrefter der at filer med visse typer filer kan bli ødelagt dersom de redigeres og befinner seg i en delt mappe på Windows Home Server.

Filene vil også kunne bli ødelagt dersom de redigeres eller endres med programmene Windows Vista Photo Gallery, Windows Live Photo Gallery, OneNote 2007, OneNote 2003, Outlook 2007, Money 2007, SyncToy 2.0 beta, QuickBooks og µTorrent. Vel å merke dersom endringene gjøres direkte på Windows Home Server eller om filene kopieres over til serveren etter at de er blitt endret.

Det har også kommet meldinger om at filer endret av Photoshop Elements, Zune Software, Apple iTunes, TagScanner, Mozilla Thunderbird, Adobe Lightroom, Intuit Quicken, MS Digital Image Library, MP3BookHelper, ACDSee, WinAmp, Windows Media Player 11, Microsoft Office Excel og Visual DataFlex skal bli ødelagt på samme måte, men Microsoft har ikke greid å gjenskape disse problemene.

Problemene skal bare gjelde serversystemer som har mer enn én harddisk.

Årsakene til problemene er ifølge APCMag en feil i håndteringen av en lagringsmetode som kalles "alternate data streams". Denne skal være inkompatibel med "Drive Extender"-metoden som benyttes av Windows Home Server for å slå sammen flere harddisker slik at de opptrer som én stor lagringsenhet i operativsystemet.

Den aktuelle lagringsmetoden skal lagre dataene til en fil på en måte som operativsystemet ikke kan se eller klusse med. Denne metoden benyttes gjerne for å lagre kopisperrer, men også metadata og andre typer data som brukeren aldri trenger å få direkte tilgang til, og som samtidig er viktig at blir trygt oppbevart.

Til toppen