Fortsatt fall i IT

Det begynte så bra, så bra på Oslo Børs torsdag, men da det amerikanske markedet åpnet, kom nedturen. IT-indeksen ligger nå lavere enn ved inngangen av året.

Det begynte så bra og dagen så rosenrød ut for IT-aksjene på Oslo Børs torsdag. Etter gårsdagens dramatiske fall på hele 6,2 prosent var det da også mye å hente inn igjen. Og som det ofte er etter dager med sterkt fall, kommer også markedet tilbake. Gode kjøpsmuligheter har meldt seg og det vet sultne investorer å benytte seg av.

IT-indeksen på Oslo Børs hadde som du ser av chartet til høyre en urolig start på dagen, der den falt tilbake som en reaksjon på resultatvarselet fra Home Depot, og et svakt marked på Nasdaq børsen i går.


Men IT-indeksen tok seg raskt inn sammen med resten av det europeiske markedet, og flatet ikke ut før den var opp gode 1,5 prosent. Her holdt den seg helt til det amerikanske markedet åpnet klokken 15:30 norsk tid, men da var det heller ikke mye som skulle til. Sammen med Nasdaq og Dow Jones klappet IT-korthuset sammen og i løpet av tredve minutter raste indeksen nedover for til slutt å ende ned 0,6 prosent fra begynnelsen av dagen.

I spissen for fallet stod Infocus med sine 11 prosent. Selskapet la frem sine kvartalstall i dag, men var så uheldig å få sine tall publisert på ulike tidspunkter i Norge og USA.

Resultatet var det derimot ikke noe å si på; 25,3 millioner kroner - vel 700 tusen kroner over det forventede - lar seg høre. Aksjen lå ved resultatfremleggelsen ved 475 kroner, men falt i det amerikanske og norske markedet ned til 409 ved stengetid. Det er uvisst hvor aksjen blir å finne igjen når det amerikanske markedet er ferdig med den i kveld.

I tillegg finner vi også Intellinet ( -6,25 prosent ), Telecomputing (- 6 prosent) og Opticom (-3 prosent) blant taperne av IT selskapene, og alle med dramatiske fall i den avsluttende handelen. For Intellienets del meldte de om igangsettingen av en ny driftssentral i Danmark og 280 tilsluttede brukere. Men nedgangen kom kun gjennom én handel i aksjen, så den er ikke nødvendigvis representativ.

I den andre enden av listen, blant vinnerne, er det også noen IT-selskaper som bidro til å holde fallet igjen på indeksen. Spesielt var det Tandberg Television som la frem et positivt resultat i går, men som da likevel ble trukket ned av markedet i går. I dag syntes det som om vekten var løftet av skuldrene og aksjen steg gode 18 prosent selv i handel helt på slutten av dagen. Iterated systems (3,3 prosent ), Expert Eilag (2,5 prosent) og Tandberg Data (2,2 prosent) var alle å finne blant oppgangsselskapene i dag. VMetro løftet seg også noe etter at selskapet meldte om en ny kontrakt med Lockhead Martin til en verdi av 13,9 millioner kroner.

Opticom meldte om at FAST Search og Transfer vil lansere en ny versjon av sin søkemotor FAST search found. SuperOffice meldte også om en kontrakt i dag til en verdi av 1,5 millioner kroner med Ecophone. Avleggeren fra Merkantildata, Hands, hadde sin første notering i dag, og begynte sin børstilværelse med å melde om to kontrakter med henholdsvis Orkla Media og Club 8 Company. Kontraktene har verdier på henholdsvis 5 millioner og 6 millioner kroner i denne fasen. Det var livlig handel i Hands, og aksjer for en verdi av 4,5 millioner kroner skiftet eier, der siste handel ble gjennomført til 29 kroner.

IT-indeksen er med dagens fall på 0,6 prosent, vel 1,2 prosent under den den sto i ved begynnelsen av året.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitodays egen børsfeed.

;