Fortsatt låst i kamp om interaktiv TV

ViaSat og Canal Digital har sluttet fred om hvilke TV-kanaler og tjenester du skal kunne motta. Likevel vil du trenge flere mottakere.

ViaSat og Canal Digital har sluttet fred om hvilke TV-kanaler og tjenester du skal kunne motta. Likevel vil du trenge flere mottakere.

Krigen om fremtidens interaktive TV-sendinger raser videre. På mandag ble Canal Digital og ViaSat endelig enige om at eiere av deres mottakerbokser også skulle kunne se på sendinger og kjøpe tjenester fra den andre.

Men avtalen avslutter krigen bare på en front. For partene er kun enig om at eiere av analoge mottakere skal få se på kanaler fra begge selskaper.

1. desember begynner ViaSat å dele ut 130.000 digitale mottakere til sine toppkunder - helt gratis.

Denne boksen har bare en kortplass og kan ikke brukes til å motta innhold fra Canal Digital.
- Kundene får boksen gratis og vet når de tar den i bruk at den bare har en kortplass, sier ViaSat-sjef Einar Brustad til digitoday.no.

Dermed kan det være at mange kunder etter hvert får to mottakere - en analog der de også kan ta inn Canal Digital-sendinger og en digital ViaSat-mottaker for ViaSat-sendinger. Alternativet er å kjøpe en Canal Digital-mottaker, for den vil kunne ta imot sendinger fra begge selskapene.

Canal Digital-sjef Svein Erik Davidsen tror ikke markedskrigen vil forvirre kundene.

- Vi tror kundene ganske raskt vil bli klar over at Viasat-boksen ikke kan ta imot andre kanaler, sier Davidsen til digitoday.no.

Dessverre kan krigen bli en dyr fornøyelse for kundene . Ønsker du kanaler fra begge, må du i stedet for din gamle analoge boks eller en gratis Viasat-boks, kjøpe eller leie en Canal Digital-boks. Det koster 89 kroner i måneden for leie eller 2.500 kroner å kjøpe en.

Til toppen