Fortsatt lenge til Firefox 3 blir lansert

Den foreløpige lanseringsplanen for Firefox 3 er offentliggjort. Det er også Mozillas syn på iPhone.

Fortsatt lenge til Firefox 3 blir lansert

Den foreløpige lanseringsplanen for Firefox 3 er offentliggjort. Det er også Mozillas syn på iPhone.

Mozilla arrangerte i går en konferanse for bloggere. Under møtet fortalte ledelsen flere detaljer om lanseringen av Firefox 3 og andre planer.

Mike Schroepfer, Mozillas visepresident for teknikk, fortalte at den neste betaversjonen av Firefox 3, beta 5, vil offentliggjøres i løpet av den første uken i april.

Tidlig i mai skal utviklingen gå over i en ny fase, hvor det blir gitt ut lanseringskandidater. Den første av disse skal være rettet mot utgivere av Firefox-tillegg, som nå skal kunne gjøre utvidelsene fullt kompatible med Firefox 3.

Dersom alt går som planlagt, vil Firefox 3 bli klar for lansering i juni, selv om Mozilla-ledelsen håper at det også kan skje tidligere.

    Les også:

Under konferansen hevdet Schroepfer at nå Firefox 3 bruker mindre minne enn alle konkurrentene.

Mozilla skal ha skrevet en spesiell test for å sammenligne minnebruken, men verken Internet Explorer 8 eller Safari 3.1 greide testen. I stedet krasjet de. Dermed er det uklart hvordan disse nettleserne egentlig gjør det i sammenligningen.

Firefox 3 skal få en nytt administratorverktøy for passord. Dette fungerer litt anerledes enn dagens, ved at det først vil gi muligheten til å lagre passordet etter at man har greid å logge seg på en tjeneste. Foreløpig vil ikke passord kunne synkroniseres på tvers av ulike systemer, men et relativt nytt Mozilla-prosjekt, Weave, skal gjøre dette mulig i framtiden.

Firefox 3 skal også ha støtte for HTML 5, eller de delene av HTML 5 som er nokså klarlagte. Dette inkluderer støtte offline-tilgang til webapplikasjoner.

På spørsmål om Firefox snart vil komme til iPhone, sier Mozilla-sjef John Lilly at Apples programvarekrav er altfor restriktive.

- Apple har ikke skrevet en lisens som tillater at Firefox kjøres på iPhone.

Schroepfer legger til at iPhone og Googles Android er lukkede plattformer.

- Det er operatører og enhetsprodusenter som har mer åpenhet omkring sine plattformer, og der kommer vi til å være, sier Schroepfer og nevner Nokias N810 som et eksempel.

Les mer om møtet i disse blogginnleggene skrevet av Michael Calore og Rafe Needleman.

Til toppen