Abonner
NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Fortsatt lunken investeringsvilje i 5G: – Det krever nye konstellasjoner

– Det norske næringslivet og offentlig sektor griper ikke mulighetene 5G-teknologien skaper, sier Accenture-direktør Øystein Langerak. En internasjonal rapport peker på flere grunner til at mange holder igjen.

Accenture har intervjuet flere tusen næringslivsledere om 5G, og konkluderer blant annet med at mange mangler kunnskap og holder igjen på investeringene. Illustrasjonsbilde av installasjon av 5G-utstyr på et T-Mobile-tårn i Seabrook, Texas, tatt i mai 2020.
Accenture har intervjuet flere tusen næringslivsledere om 5G, og konkluderer blant annet med at mange mangler kunnskap og holder igjen på investeringene. Illustrasjonsbilde av installasjon av 5G-utstyr på et T-Mobile-tårn i Seabrook, Texas, tatt i mai 2020. Foto: REUTERS/Adrees Latif

Telekomleverandører har forespeilet at det nye 5G-nettet som nå stegvis rulles ut i Norge kommer med store kommersielle muligheter, og vil kunne revolusjonere både konsumentmarkedet og industrien. Med det nye nettet kommer langt bedre hastighet på surfing, og muligheter for å koble og sende enorme mengder data fra ulike kilder med ekstremt lav forsinkelse.