RESULTATERFINANS

Fortsatt medvind for Bouvet

- Sterkt resultat i usikre tider, understreker Sverre Hurum.

15. nov. 2011 - 10:02

Bouvet la i dag frem regnskapet for tredje kvartal. Omsetningen øker med 31,5 prosent til drøyt 210 millioner kroner.

Driftsresultatet vokser med solide 58,8 prosent til 15,4 millioner kroner, begge tallene målt mot samme periode i fjor. På bunnlinjen sitter de igjen med 15,7 millioner kroner.

Det gir en driftsmargin (EBIT) på 7,3 prosent, opp fra 6,1 prosent i fjor.

2011 så langt har vært preget av solid vekst mot fjoråret, og som grafen over viser en relativ flat utvikling i inntekter. Det kombinert med kraftig rekruttering har gitt en fallende kurve på driftsresultatet for tredje kvartal på rad.

Det tredje kvartalet er som vanlig påvirket av sesonsvariasjoner drevet av fellesferie og sterk rekruttering, heter det i regnskapsrapporten.

I siste periode har selskapet sikret seg en rekke offentlige rammeavtaler, blant annet med Nav, Politiet og Oslo kommune.

Akkumulert ni måneder inn i 2011 har de omsatt for 639 millioner kroner, opp 28 prosent fra ifjor. Veksten forklares med bedre faktureringsgrad, økt salg av innleide underkonsulenter og generell vekst i antall ansatte.

- I tredje kvartal leverte vi sterke resultater. Forretningsmodellen har vist seg å bidra positivt også i usikre tider, sier Bouvet-sjef Sverre Hurum i en børsmelding.

Hvis uroen i finansmarkedet fortsetter regner Hurum det som sannsynlig at IT-tjenester i Skandinavia kan bli påvirket i negativ retning fremover.

Det siste året har Bouvet økt staben nesten tyve prosent fra 617 til 745 ansatte.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.