AVTALER & KONTRAKTER

Fortsatt Microsoft-produkter til Mac

Microsoft har for nye fem år forpliktet seg til å levere blant annet Office til Mac.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2006 - 13:15

Microsofts Macintosh Business Unit (Mac BU) annonserte i går at en formell femårsavtale avtale med Apple om å utvikle Office for Mac for både PowerPC- og Intel-baserte Macer.

Inntil Intel-versjonen er klar, må brukerne av de nye, Intel-baserte Macene kjøre Office og annen PowerPC-tilpasset Mac-programvare ved hjelp av Rosetta-løsningen, som er inkludert i Intel-utgaven av Mac OS X. Microsofts Virtual PC 7 vil derimot ikke fungere under Rosetta. Til det er den for avhengig av det underliggende operativsystemet.

Blant de som loves er en rekke forbedringer til e-postprogrammet Entourage 2004. Dette skal bli tilgjengelig i mars i år. Mac BU skal siden lanseringen av Mac OS X 10.4 (Tiger) ha samarbeidet med Apple om å integrere Sync Services med informasjonen og dataene i Entourage. Dette betyr at programmets kalenderinformasjon, adressebok, notater og oppgaver vil kunne synkroniseres med håndholdte enheter som støtter Sync Services.

Entourage skal også få støtte for søke- og indekseringstjenesten Spotlight, slik at det blir enklere å finne fram til e-post. Spotlight kan allerede indeksere filer fra Mac-utgavene av Word, PowerPoint og Excel. Det loves også en forbedret smartkortteknologi for brukere som behøver å sende digitalt signerte og krypterte e-postmeldinger.

Det planlegges en oppdatert utgave av lynmeldingsklienten Messenger for Mac. Den kommende versjon 5.1 skal ha bedre støtte for sending av meldinger og filer gjennom brannmurer. Det skal bli enklere å avgjøre hvor en bruker befinner seg og hvor meldingene skal sendes hvis brukeren er logget på Microsoft Office Live Communications Server med mer enn én maskin. I tillegg skal IT-administratorer få bedre kontroll over hvordan de kan lagre samtaler på et organisasjonsnivå.

Messenger for Mac 5.1 kan ventes i mars i år.

I tillegg til dette, lover Microsoft å tilby konverteringsverktøy til Mac som gjør det mulig for brukerne å lese Office Open XML Format-filer som vil bli tatt i bruk av neste Office-versjon for Windows. Det sies derimot ingenting om hvorvidt det vil komme en Office-utgave for Mac som støtter disse formatene direkte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.