AVTALER & KONTRAKTER

Fortsatt Microsoft-produkter til Mac

Microsoft har for nye fem år forpliktet seg til å levere blant annet Office til Mac.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. jan. 2006 - 13:15

Microsofts Macintosh Business Unit (Mac BU) annonserte i går at en formell femårsavtale avtale med Apple om å utvikle Office for Mac for både PowerPC- og Intel-baserte Macer.

Inntil Intel-versjonen er klar, må brukerne av de nye, Intel-baserte Macene kjøre Office og annen PowerPC-tilpasset Mac-programvare ved hjelp av Rosetta-løsningen, som er inkludert i Intel-utgaven av Mac OS X. Microsofts Virtual PC 7 vil derimot ikke fungere under Rosetta. Til det er den for avhengig av det underliggende operativsystemet.

Blant de som loves er en rekke forbedringer til e-postprogrammet Entourage 2004. Dette skal bli tilgjengelig i mars i år. Mac BU skal siden lanseringen av Mac OS X 10.4 (Tiger) ha samarbeidet med Apple om å integrere Sync Services med informasjonen og dataene i Entourage. Dette betyr at programmets kalenderinformasjon, adressebok, notater og oppgaver vil kunne synkroniseres med håndholdte enheter som støtter Sync Services.

Entourage skal også få støtte for søke- og indekseringstjenesten Spotlight, slik at det blir enklere å finne fram til e-post. Spotlight kan allerede indeksere filer fra Mac-utgavene av Word, PowerPoint og Excel. Det loves også en forbedret smartkortteknologi for brukere som behøver å sende digitalt signerte og krypterte e-postmeldinger.

Det planlegges en oppdatert utgave av lynmeldingsklienten Messenger for Mac. Den kommende versjon 5.1 skal ha bedre støtte for sending av meldinger og filer gjennom brannmurer. Det skal bli enklere å avgjøre hvor en bruker befinner seg og hvor meldingene skal sendes hvis brukeren er logget på Microsoft Office Live Communications Server med mer enn én maskin. I tillegg skal IT-administratorer få bedre kontroll over hvordan de kan lagre samtaler på et organisasjonsnivå.

Messenger for Mac 5.1 kan ventes i mars i år.

I tillegg til dette, lover Microsoft å tilby konverteringsverktøy til Mac som gjør det mulig for brukerne å lese Office Open XML Format-filer som vil bli tatt i bruk av neste Office-versjon for Windows. Det sies derimot ingenting om hvorvidt det vil komme en Office-utgave for Mac som støtter disse formatene direkte.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.