Fortsatt minus for Merkantildata

Merkantildata kryper mot sorte tall, men sliter fremdeles med gammel moro. Styret foreslår nå en emisjon på 300 millioner kroner.

Merkantildata ASA er på bedringens vei etter totalhavariet i fjor. Men selskapets omsetning i andre kvartal ble lavere enn ventet og endte opp på 1471 millioner kroner, nøyaktig det samme som driftskostnadene. Resultat etter skatt ender opp på -55 millioner kroner.

Det er ikke overraskende at det er Ementor ASA - konsulentdelen av gamle Merkantildata - som går best. Ledelsen forteller at man forventer et driftsresultat på 100 millioner kroner. Eterra - systemintegratorene - sliter fortsatt selv om det er bedring. Eterra tapte 39,9 millioner kroner i andre kvartal mot 72,3 millioner i første kvartal i år.

Ellers melder Merkantildata at styret har nå godkjent utskillingen og børsnoteringen av Ementor. I tillegg har selskapet solgt sine aksjer i nederlandske Getronics for 89,4 millioner kroner.

For å komme seg igjennom problemene trenger Merkantildata et påfyll i lommeboken. Styret foreslår derfor en emisjon i løpet av oktober eller november på 300 millioner kroner.

Til toppen