BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fortsatt ni måneders hard konkurranse med HP

- Jeg tror vi kommer til å fusjonere, men ikke før neste sommer. Imens er det ni måneders beinhard konkurranse med HP, lover Håvard Larsen i Compaq Norge.

18. sep. 2001 - 13:35
Compaq Computer Norway ASHåvard LarsenCompaq Computer CorporationHewlett-Packard Company

- Det er underskrevet en bindende intensjonsavtale. Men fusjonen er avhengig av godkjenning i både USA og EU. Vi tror ikke det blir problemer i USA. Men EU har tidligere vist at de kan stoppe avtalte fusjoner. HP/Compaq er en langt større utfordring til IBM i Europa enn i USA. Vi har 40 prosent av servermarkedet, 35 prosent av PC-markedet og 70 prosent av skrivermarkedet. Det vil bli en lang godkjenningsprosess. Jeg tror fusjonen vil bli godkjent, men jeg tror ikke den vil kunne realiseres før sommeren 2002. Det betyr at i de kommende tre kvartalene er vi og HP Norge konkurrenter. Vi skal ikke samarbeide i markedet, siden det vil kunne sette fusjonen i fare. På den andre siden har vi juridiske løsninger for kunder som må ha sikkerhet over et lengre tidsrom.

Larsen innrømmer at andre faktorer, for eksempel spesielt dårlige tider i kjølvannet av terrorangrepene mot USA, kan også virke mot at fusjonen gjennomføres. Han er klar i sin oppfatning av hva hvert selskap må gi og ta.

- Compaq vil beholde det som har med Wintel [Windows og Intel-plattformer], mens HP beholder skrivere og Unix. Det har med styrke i markedet å gjøre. Vi er tre ganger så sterke som dem på Wintel, de er tilsvarende sterkere på Unix. Ellers er vi ikke så like som presse og analytikere vil ha det til, selv om vi overlapper på PC-er og Unix. Men på tjenestesiden, og der er det tilsammen 65.000 arbeidsplasser, er vi komplementære.

I Norge vil de to flytte sammen, og det er helt klart at det samlede tallet på ansatte vil reduseres.

- Vi kan ikke si noe om hvor mange som forsvinner. Intensjonsavtalen stipulerer effektiviseringsgevinsten til mellom 10 og 20 prosent. Det er klart at noen av våre ansatte vil bli usikre. Vi skal holde på så mange som mulig ved å kjøre hardt i markedet og gjøre det artig å jobbe her. Husk også at i nedgangstider som vi er inne i nå, faller turnover av seg selv.

Compaq er et av IT-bransjens best innarbeidede merkenavn. Vil det virkelig bli borte?

- Ikke noe er besluttet om dette ennå. Selskapet vil hete Hewlett-Packard. Vi arbeider for at Wintel-produktene fortsatt skal hete Compaq.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.