Fortsatt nye Siemens-modeller

Siemens rekker flere mobil-lanseringer før Benq straks overtar butikken og de norske ansatte.

Siemens rekker flere mobil-lanseringer før Benq straks overtar butikken og de norske ansatte.

To nye telefoner fra Siemens kommer nå på markedet, og flere skal det bli, forteller leder for mobilvirksomheten i Norge Rune Tufte.

Første oktober blir Benq etablert i Norge, som følge av at de tidlig på sommeren kjøpte Siemens mobildivisjon.

- Vi holder på med å sette opp organisasjonen, det er en veldig optimisme her, sier Tufte.

Alt er ikke klart ennå, men mobiltelefonene skal hete Siemens i 18 måneder til, for så å kjøre en felles-merking i opptil fem år til sammen. Hvor lang denne perioden blir vil nok avhenge av flere faktorer. Hvis Benq lykkes i å bygge et sterkt merkenavn i de viktigste markedene, kan de nok komme til å bytte over tidligere.

Vil det bli andre produkter fra Benq?

- Jeg tror det er full konsentrasjon om mobiltelefoner nå, men det kommer sikkert flere produkter når mobildelen er oppe og går, sier Tufte.

Det vil bli en nordisk organisasjon i tillegg til den norske. Tufte mener det ikke vil bli oppsigelser i Norge. Siemens Comd har i dag 14 ansatte i Norge, men denne organisasjonen inkluderer tråløsvirksomheten, som skal følge med Siemens videre.

Salget har lidd under den pågående prosessen, innrømmer Tufte.

- Vi har fått forsinket introduksjon av en ny serie og hatt et år med lite nyheter, samt en periode med mange spørsmålstegn. Salget har gått noe tilbake, men vi kommer sterkt til høsten, mener han.

Oppgangen skal sikres av nye telefoner, slik som

Siemens CF110, som nå blir lansert. Det er en liten skyvetelefon med fokus på utseende.

Telefonen er 1,8 centimeter tykk og matt sølvfarget. Den har trebåndsstøtte og TFT-fargeskjerm med 65.000 farger.

Telefonen er klar fra fjerde kvartal og vil selges for rundt 1.300 kroner i Norge, inkludert moms og uten abonnement.

I presentasjonen av Siemens CC75 legger selskapet spesielt vekt på skjermen, som skal ha god fargedybde og være enkel å lese, med stor 16-punkters skrift og god synlighet fra alle vinkler.

Siemens vil selge den inn som en telefon der kun det viktigste er tatt med, for enkelhetsskyld. Prisen kommer på rundt 1.500 kroner, når den kommer i fjerdekvartal.

Dette er langt fra det eneste som er på vei ut i markedet fra Siemens.

- Vi har en spennede lansering med flere telefoner på gang nå, både M75, S75, SL 75, og CL75. Nest serie, som er 85-serien, ser også veldig bra ut, sier Tufte.

Til toppen