FORBRUKERTEKNOLOGI

Fortsatt ønske om felles DVD-etterfølger

Toshiba mener at det må gjøres nye forsøk på å forhandle seg fram til felles DVD-etterfølger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juni 2005 - 12:20

Etter at det ble kjent at forhandlingene mellom Sony, Matsushita og Toshiba om en felles DVD-etterfølger hadde strandet, ble det sagt at det eneste halmstrået man nå kunne klamre seg til for å unngå en VHS/Betamax-lignende situasjon mellom de kommende, optiske lagringsformatene Blu-ray Disc og HD DVD, var at de påtroppende lederne for selskapene skulle gjenoppta tråden. Alle de tre selskapene holder i disse dager generalforsamlinger som skal godkjenne ansettelsen av nye toppledere.

Fredag annonserte Toshibas nye president, Atsutoshi Nishida, at han ønsker fortsatt innsats for å komme til enighet om et forent format for neste-generasjons DVD. Toshiba er blant selskapene som står bak HD DVD, mens Sony og Matsushita er blant de mest aktive Blu-ray Disc-tilhengerne.

    Les også:

- Vi vil fortsette anstrengelsene om å forene de to formatene for brukernes skyld, sa Nishida i et intervju med Kyodo News. Han mener at spørsmålet ikke bør avgjøres av toppledelsens kortsiktige, politiske bedømmelser, men bør være basert på dype, teknologiske studier. Nishida indikerer dermed at Toshiba sikter mot langvarige forhandlinger med Blu-ray Disc-gruppen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.