Fortsatt samtaler AOL-CompuServe

Verden største onlinetjeneste, America Online, er fortsatt i samtaler med konkurrenten CompuServe om en mulig fusjon.

Verden største onlinetjeneste, America Online, er fortsatt i samtaler med konkurrenten CompuServe om en mulig fusjon.

Nando.net melder at America Online (AOL) og CompuServe fortsatt befinner seg i fusjonssamtaler. Omfanget av samtalene har imidlertid endret seg til å inkludere andre partnere. Det kan bli også snakk om å selge CompuServe stykkevis og delt.

Nando.net viser til uidentifiserte kilder innen den amerikanske online-industrien når det blir hevdet at det foregår samtaler mellom AOL og CompuServe. En talsmann for CompuServe bekrefter at onlineselskapet er i samtaler med det mål for øyet å selge selskapet, men vil ikke identifisere samtalepartneren. H&R Block Inc. eier i dag 80 prosent av selskapet og har ytret ønske om å få til en avtale allerede før utgangen av april (innen regnskapsåret er omme).

CompuServe lider av fallende omsetning og røde regnskapstall, mens AOL skal ha en anstrengt finansiell situasjon etter en sterk ekspansjon ved juletider. En av hovedgrunnene for å kjøpe CompuServe skal være målet om å nå opp i 10 millioner abonnenter. Dessuten er det fristende for AOL å kjøpe seg til en sterkere stilling på det europeiske markedet, der konkurrenten i dag er stor.

Til toppen