Fortsatt solid fra Ergo Group

ErgoGroup-sjef Per Andersen holder hånden stødig på rattet.

ErgoGroup-sjef Per Andersen holder hånden stødig på rattet.

Posten Norge la i går frem tall for andre kvartal, som inkluder tall for det store drifts- og konsulentselskapet ErgoGroup.

Til tross for svake tider, har ErgoGroup gjort det meget bra de siste årene og har vokst raskt både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Nå går det litt saktere, men toppsjef Per Andrersen holder stødig kurs.

Omsetningen i første halvår økte med 31 millioner kroner til 1,498 milliarder krone, en vekst på 2,1 prosent fra første halvår i fjor.

ErgoGroups driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 253 millioner kroner, et løft på 22 millioner fra samme halvår i fjor. Selskapet oppgir ikke resultat før skatt.

ErgoGroup vil heller ikke fortelle noe om hvordan de forskjellige divisjonene gjør det, men digi.no avslørte forrige uke at Ergo Integrations skal slankes. Hvor mange som vil miste jobben skal ikke være avgjort.

- Integrations går bra, men ser vi fremover tror vi priskonkurransen blir enda tøffere, særlig fordi konkurrentene våre, blant annet EDB, har kuttet kostnader, sier Ergo-sjef Per Andersen til digi.no.

Andersen innrømmer at til tross for gode tall, påvirkes også Ergo av det tøffe markedet. Selskapet har totalt redusert staben med 150 ansatte i første halvår og teller nå rundt 1900 hoder. Deler av disse oppsigelsene har skjedd i konsulentdivisjonen Ergo Solutions, men Andersen sier han nå er komfortabel med situasjonen der.

Ellers trekker Andersen frem Bluegarden, som drifter og selger systemer for lønn og personaladministrasjon, som et eksempel på en virksomhet i Ergo som vokser sterkt. Selskapet administrerer nå lønn for over 500.000 arbeidstagere. Også datterselskapet Ephorma er i sterk vekst, forteller Ergo-sjefen.

    Les også:

ErgoGroup er under kritikk om dagen for å ha fått store kontrakter fra Posten uten anbudskonkurranser. Halvårstallene understreker at selskapet blir et stadig friere enhet. For andelen av omsetningen som kommer fra Posten går ned og endte i første halvår i år på 39% mot 41,2% i første halvår i fjor.

Til toppen