BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fortsatt sterk Nokia-vekst

Nokia viser fortsatt sterk omsetningsvekst og god fortjeneste. Selskapet rapporterte tirsdag nøkkeltallene for årets tre første måneder - tall som viser en omsetningsvekst på 43 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Øystein Kvistad
29. apr. 1997 - 12:25

Verdens største leverandør av digitale mobiltelefoner fortsetter framgangen. Tallene Nokia la fram i Helsinki klokken 11 norsk tid tirsdag, viser en omsetning i første kvartal på 11331 millioner finske mark.

Konsernregnskapet viser ellers et meget sterkt driftsersultat på 1462 millioner finske mark, som er en økning på hele 186 prosent sammenliknet med første kvartal i fjor. Nokia-sjef Jorma Ollila kan også konstatere at resultatet både før og etter skatt viser klar stigning - til henholdsvis 1452 millioner (399 mill. første kvartal i fjor) og 1073 millioner mark (324 mill.).

Både Nokia Telecommunications (34 prosent) og Nokia Mobile Phones (58 prosent) har bidratt til den sterke veksten i perioden januar-mars, med omsetningstall på henholdsvis 3734 millioner og 6151 millioner mark. Med unntak av avsluttede virksomheter vokste "andre Nokia-operasjoner" med 53 prosent i første kvartal 1997 sammenliknet med tilsvarende periode i fjor, rapporterer selskapet.

Konsernsjef Jorma Ollila uttrykker stor tilfredshet med resultatene for fjerde kvartal. - Nokia er på global basis godt posisjonert til å takle de utfordringer vi står overfor i 1997, og konsernet vil også i årene som kommer vil få sterk omsetningsvekst og god lønnsomhet, sier han.

Nokia omsatte i hele fjoråret for 52,5 milliarder kroner i omsetning i 1996, som ga et resultat på i underkant av 5,74 milliarder. I selskapets 130-åriges historie har Nokia utviklet seg fra et konglomerat til dagens fokuserte konsern innen telekommunikasjon. Nokias aksjer er notert på børsene i Helsinki, Stockholm, London, Paris, Frankfurt og New York.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra