Fortsatt stille rundt nytt billig-nett

Teletopia-sjef Robert Hercz lover svært lave mobilpriser til alle i Stor-Oslo, men fortsatt mangler han viktige biter:

Teletopia-sjef Robert Hercz lover svært lave mobilpriser til alle i Stor-Oslo, men fortsatt mangler han viktige biter:

Teletopia fikk stor oppmerksomhet da selskapet i fjor åpnet det tredje mobilnettet i Norge. Den tredje GSM-lisensen ble delt ut med små dekningskrav. Det betyr færre mobilmaster og lavere utbyggingskostnader.

Teletopia lanserte derfor et tredje mobilnett som ferdig utbygd skal dekke Stor-Oslo. Lavere kostnader gir Teletopia mulighet til å tilby lave priser i forhold til de etablerte operatørene Telenor og NetCom.

Det gjenstår imidlertid et viktig moment. Teletopia og Telenor må bli enige om en avtale om nasjonal roaming. Det innebærer en avtale som vil gjøre det mulig for Teletopia-kunder å ringe når de oppholder seg utenfor "Oslo-nettet".

Slike avtaler er ikke prisregulert av myndighetene, slik for eksempel avtaler om samtrafikk er. Det betyr at det er opp til partene å komme frem til en avtale på egen hånd. Det har ennå ikke lyktes Teletopia-sjefen å komme frem til en løsning med Telenor.

- Vi har samtaler med Telenor Mobil om nasjonal roaming. Det gjelder priser og prinsipper for hvordan det skal organiseres. Vi er ennå ikke ferdig med dette, sier han.

Teletopia-kunder kan ringe overalt så lenge de oppholder seg i Oslo-området. Reglene for samtrafikk pålegger mobiloperatørene å samarbeide i områder hvor de alle har bygd ut telenettet.

Men Teletopia-kunder som oppholder seg utenfor Oslo-området kan foreløpig ikke bruke telefonen, fordi Teletopia ennå ikke har fått en avtale med Telenor om nasjonal roaming.

Det betyr at Teletopia-kundene bør ha en ekstra mobiltelefon med kontantkort fra NetCom eller Telenor, som kan brukes når de er på reise utenfor Oslo-området.

- Det vi ser er at et veldig stort antall av de som bor i Oslo beveger seg stort seg innenfor Oslo-området. For disse lønner det seg å ha et T3-abonnement, mener Hercz.

    Les også:

Teletopia-sjefen holder kortene tett til brystet når det gjelder den videre utviklingen i selskapet. Han vil ikke fortelle noe om strategien for hvordan han skal løfte salget til et større volum slik at han vil tjene penger.

- Mer enn det vil jeg ikke si. Vi jobber veldig i det stille med de planene vi har, sier en hemmelighetsfull Robert Hercz.

Til toppen