Fortsatt stort minus for Merkantildata

Det går bedre for kriserammede Merkantildata, men Tom Adolfsen taper fremdeles mye penger.

Tom Adolfsen la i dag morges frem tall som viser at snuoperasjonen etter smellen i første halvår begynner å virke, men det er et langt stykke frem. I tredje kvartal i fjor omsatte Merkantildata for 1,841 milliarder kroner og satt igjen med et resultat før skatt på minus 50 millioner kroner.

To poster veier tungt i regnskapet - spesielle kostander (les; omstrukturering av selskapet) på 184 millioner kroner og inntekter fra salget av Hands på 204 millioner kroner. Uten dette salget hadde tapene vært på hele 254 millioner kroner.

Hittil i år har Merkantildata brukt hele 480 millioner kroner på å rydde opp og denne posten vil øke ytterligere, selskapet er langt fra ferdig.

I motsetning til Bjørn Trondsen i EDB Business Partner som friskmelder IT-markedet, mener Merkantildata at situasjonen fremdeles er langt fra normal. Les om Trondsens friskmelding: EDB friskmelder IT-bransjen

- ICT-markedet viste i tredje kvartal ingen betydelig generell bedring i etterspørselen, oppsummerer Adolfsen.

Etter krisen i første halvår ble Merkantildata skilt i grovt sett to biter etter at en rekke elementer,blant annet Hands ble solgt. Det er Ementor med fokus på Internett som går best - selskapet omsatt i tredje kvartal for 255 millioner kroner og satt igjen med 35 millioner kroner.

Konsulentvirksomheten i Eterra sliter fremdeles og tapte 11 millioner kroner etter en omsetning på 1,7 milliarder kroner. Også store uro og ansattflukt i Sverige tynger totalbildet.

Til toppen