Fortsatt stort minus for Merkantildata

Det går bedre for kriserammede Merkantildata, men Tom Adolfsen taper fremdeles mye penger.

Det går bedre for kriserammede Merkantildata, men Tom Adolfsen taper fremdeles mye penger.

Tom Adolfsen la i dag morges frem tall som viser at snuoperasjonen etter smellen i første halvår begynner å virke, men det er et langt stykke frem. I tredje kvartal i fjor omsatte Merkantildata for 1,841 milliarder kroner og satt igjen med et resultat før skatt på minus 50 millioner kroner.

To poster veier tungt i regnskapet - spesielle kostander (les; omstrukturering av selskapet) på 184 millioner kroner og inntekter fra salget av Hands på 204 millioner kroner. Uten dette salget hadde tapene vært på hele 254 millioner kroner.

Hittil i år har Merkantildata brukt hele 480 millioner kroner på å rydde opp og denne posten vil øke ytterligere, selskapet er langt fra ferdig.

I motsetning til Bjørn Trondsen i EDB Business Partner som friskmelder IT-markedet, mener Merkantildata at situasjonen fremdeles er langt fra normal. Les om Trondsens friskmelding: EDB friskmelder IT-bransjen

- ICT-markedet viste i tredje kvartal ingen betydelig generell bedring i etterspørselen, oppsummerer Adolfsen.

Etter krisen i første halvår ble Merkantildata skilt i grovt sett to biter etter at en rekke elementer,blant annet Hands ble solgt. Det er Ementor med fokus på Internett som går best - selskapet omsatt i tredje kvartal for 255 millioner kroner og satt igjen med 35 millioner kroner.

Konsulentvirksomheten i Eterra sliter fremdeles og tapte 11 millioner kroner etter en omsetning på 1,7 milliarder kroner. Også store uro og ansattflukt i Sverige tynger totalbildet.

Til toppen