BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fortsatt svensk el-telesamarbeid

Glocalnets planer om å tilby telefoni over Stockholm Energi sitt el-nett går videre, etter stans i et par måneder. Energiverkets eiere var en stund skeptiske til avtalen og krevde reforhandlinger. Nå skal en endelig el-teleavtale foreligge neste uke.

Frode Eriksen
17. aug. 1998 - 15:09

Detaljene i samarbeidsavtalen med Glocalnet skal nå finslipes før Stockholm Energis eiere får den endelige avtalen til beslutning 27. august. Opprinnelig var planen at Stockholm Energi sine 800.000 kunder skulle tilbys billig telefoni via elnettet. Et forsøksprosjekt viste at dette var fullt mulig, og allerede fra i sommer skulle tjenesten tilbys alle i Stockholmsregionen gjennom et datterselskap av Glocalnet, Stockholm Telecom.

I juni ble planene lagt på is etter at Stockholm Energi ville reforhandle avtalen med Glocalnet. El-verkets eiere, som er Stockholm by, stilte spørsmålstegn ved om et el-verk skulle drive med telefoni.

Nå er det imidlertid på nytt klart for el-tele samarbeid i Stockholm, og administrerende direktør i Glocalnet, Stefan Krook, sier i en pressemelding at teletjenestene kan lanseres kort tid etter at en avtale foreligger.

Blant Glocalnets tjenester som skal tilbys over el-nettet er internett-telefoni, til en lavere pris en tradisjonell telefoni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.