Fortsatt titusenvis av feil i Windows 2000

Windows 2000 lanseres torsdag denne uken. Dette til tross for at operativsystemet sannsynligvis inneholder mer enn 63.000 kjente feil.

Windows 2000 lanseres torsdag denne uken. Dette til tross for at operativsystemet sannsynligvis inneholder mer enn 63.000 kjente feil.

Noen ganger kommer interne dokumenter på avveie. Så skal også ha skjedd hos Microsoft nylig. Et internt notat til Microsofts utviklingsavdeling har tydeligvis dukket i forrige uke opp hos IT-tidskriftet Sm@rt Reseller. Notatet, som er skrevet av Marc Lucovsky, leder for en av Microsofts utviklingsgrupper, stiller spørsmål om hvordan selskapet skal få kundene til å betale 500 dollar for et produkt med mer enn 63.000 kjente, potensielle feil.

Ifølge notatet som er delvis gjengitt i Sm@rt Reseller, inneholder kildekoden til Windows 2000:

  • Mer enn 21.000 "utsatte" feil, et svevende antall som Microsoft karakteriserer som "virkelige problemer". Andre er forespørsler etter ny funksjonalitet eller refleksjoner om "total forvirring om hvordan enkelte ting faktisk er ment å fungere".
  • Mer enn 27.000 "BugBug"-kommentarer. Dette er vanligvis beskjeder til utviklere for å få ting til å virke bedre eller mer effektivt. Ifølge Microsoft pleier dette å være "uavsluttet arbeid" eller "langvarige forglemmelser".

Sammen med en lang rekke andre problemer regner Microsoft med at det er over 63.000 potensielle problemer i kildekoden til Windows 2000.

- Vårt mål for neste utgave av Windows 2000 er å ha null feil. Dette vil kun skje hvis du tar det innover deg selv at du må rette feilene som skal rettet og avslutte feilene som skal avsluttes, skriver Lucovsky i notatet til utviklingsteamet.

Han legger ifølge Sm@rt Reseller til at ingen kode for framtidige Windows-utgaver, slik som Whistler eller Blackcomb (etterfølgeren til Whistler - forventes å komme i 2002), vil mottas før utviklingsteamet har fikset de eksisterende feilene i Windows 2000.

Til tross for at Microsoft hevder at Windows 2000 er det mest stabile operativsystem selskapet har laget - uten at det sier så altfor mye - kan nok de fleste tjene på å vente med å anskaffe og ta i bruk Windows 2000 til i hvert fall den første servicepakken blir klar.

Til toppen