Fortsatt trøbbel for Picture Tel

Giganten på videokonferansemarkedet, PictureTel, er i motvind om dagen. I natt norsk tid leverte selskapet kvartalstall som viste nedgang i omsetningen og fortsatt negativ bunnlinje.

Mens Polycom og Tandberg ASA vokser sliter storebror på videokonferansemarkedet, PictureTel. Selskapet, som her hjemme har vært mest kjent for farse- rettsakene med Tandbergs amerikanske datterselskap Nuvision, reduserte omsetningen i andre kvartal med 11 prosent til 121,6 millioner dollar. Heller ikke resultatet var særlig hyggelig for aksjonærene. Driftsresultatet krøp så vidt over på pluss, men etter store engangskostnader i forbindelse med salg av eiendom og nedskrivning av varelager endte det med et negativt resultat på 6,7 millioner dollar.

Svak organisk vekst hindrer likevel ikke ekspansjonsambisjonene i Picture Tel. I forbindelse med resultatframlegginga melder selskapet at de overtar California selskapet Starlight Networks for en hittil ukjent sum. Starlight Networks leverer løsninger for streeming media og skal bidra til å styrke Picture Tels satsing på IP og internett teknologi. Regnskapet til Starlight Networks vil bli tatt med i resultatregnskapet til Picturetel i 1999. Starlight Networsk har 55 ansatte.

Picturetel meldte også at finansdirektøren i selskapet Dick Goldman fratrer sin stilling for å ivareta andre interesser. Selskapet har ennå ikke plukket ut en arvtaker til stillingen.

Til toppen