Fortsatt uavklart omkring Hydros IT-avdeling

Det er ennå ikke avklart hva som skjer med en av Norges største IT-avdelinger, Hydro IS Partner.

Det er ennå ikke avklart hva som skjer med en av Norges største IT-avdelinger, Hydro IS Partner.

Norsk Hydro planlegger å skille ut sin IT-avdeling i et eget selskap, Hydro IS Partner, og deretter få inn en annen aktør på eiersiden. Det vil skape en ny stor aktør i IT-markedet, med nærmere 800 ansatte og en omsetning på 1,3 milliarder kroner.

    Les også:

Hydro har tidligere signalisert at et alternativ kan være å få inn en aktør på eiersiden som vil kunne kjøpe en minoritetsandel. Aktuelle kandidater i bransjen har imidlertid sagt til digi.no at de ønsker å ta over hele selskapet. Det er EDB Business Partner, CSC og TietoEnator som har flagget sin interesse for selskapet. De ønsker å kjøpe Hydro IS, og levere IT-tjenester tilbake til Hydro.

Hydro har ikke akutt hastverk. Det er ennå ikke kommet noen avklaring på hva som skjer med Hydro IS, forteller Geir Tuft i Hydro IS Partner.

– Vi gjennomfører en konseptstudie for å se på se på hva vi kan gjøre videre. Vi ser på ulike alternativer, der vi vurderer hva som er gjennomførbart, sier han.

– Hvilke alternativer vurderes?

– Det synes jeg ikke det er naturlig å kommunisere noe om nå, sier han.

En het kandidat til å ta over Hydro IS er EDB Business Partner. EDB er største aktør i Norge på tjenesteutsetting med en markedsandel på 36 prosent. EDBs samarbeid med Accenture i Telenor-avtalen (drift av Telenors IT-avdeling) kan styrke mulighetene for EDB. En årsak til det er at Accenture allerede er tungt inne med konsulenter i Hydro IS. Det kan medføre at EDB lettere kan stikke av med Hydro IS.

En annen kandidat er CSC, et av verdens største selskaper på tjenesteutsetting. For et års tid siden tok CSC over IT-avdelingen til SAS. Selskapet har ifølge CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste ambisjoner om å bli en av de ledende aktørene i Skandinavia, og selskapet ønsker å vokse gjennom oppkjøp.

Svensk-finske TietoEnator er blant de ledende aktørene i Norden, og har vært et av de selskapene som har levert svært gode resultater også i dårlige tider. Selskapet har uttalt ambisjoner om å vokse gjennom oppkjøp, og det har midler til å gjennomføre det.

Til toppen