Fortsatt uklarheter rundt iPhone-navnet

Fortsatt uklarheter rundt iPhone-navnet

Da Apple annonserte iPod-mobilen iPhone i går kveld, hadde selskapet ingen rettigheter til navnet.

Den største overraskelsen under gårsdagens Apple-lansering, var at Apple har gitt selskapets mobiltelefon navnet iPhone. Dette varemerket har vært i Ciscos hender i flere år, og Ciscos datterselskap Linksys lanserte så sent som i desember en hel familie med IP-telefoni-produkter med nettopp dette navnet.

    Les også:

I en kort pressemelding fra Cisco heter det at Apple gjentatte ganger de siste årene har søkt Cisco om tillatelse til å benytte iPhone-varemerket. Selskapene har hatt omfattende forhandlinger den siste tiden om en avtale. Men på det tidspunktet iPhone ble annonsert i går kveld, var ingen avtale blitt undertegnet.

Gitt dette, tar Cisco det nå for gitt at Apple har til hensikt å gå med på de endelige dokumentet og offentlige uttalelsene som ble sendt fra Cisco til Apple mandag kveld, amerikansk tid. Disse tok ifølge Cisco for seg noen få gjenstående detaljer.

- Vi forventer å motta en undertegnet avtale i dag, skriver Cisco i pressemeldingen som ble utgitt i går, etter Apples annonsering.

Om dette nå har skjedd, foreligger det ikke informasjon om. Det er heller ikke klart om Linksys fortsatt vil selge produkter med iPhone-navnet, hvis en slik avtale nå er undertegnet. Det kan i tilfellet føre til forvirring blant kundene.

Til toppen