JUSS OG SAMFUNN

Forum vil ha nye domenediskusjoner

Det amerikanske forbundet for IT-bransjen (ITAA) vil neste uke samle til enda en konferanse om nye domenenavn på Internett.

Morten Øverbye
28. juli 1997 - 16:37

- Vi forsøker å få så mange ulike aktører som mulig i samme rom. Denne konferansen vil forsøke å komme videre fra skrikestadiet til noe mer konstruktivt, sier visepresident Sheila O'Neil i ITAA til TechWire.

ITAA er en av tre arrangører bak neste ukes konferanse om domenenavn i Washington. Selv kaller organisatørene konferansen en "konsultasjon", selv om det kan se mer ut som enda ett kapittel i den endeløse sagaen om nye domenenavn. I mai i år leverte en internasjonal ad-hoc-komité satt sammen av en rekke internasjonale nettaktører, sitt forslag til nye toppnivådomener. Dette forslaget har imidlertid møtt motstand, særlig fra USA, som har en egeninteresse av å beholde dagens domenemonopol.

- Vi vil se så mange ulike innfallsvinkler på dette, og høre alle meningene, slik at våre medlemmer kan se litt bevegelse. Om vi ikke får til noe konstruktivt, kan vi få en fragmentering av Internett i fremtiden, sa O'Neil.

De andre organisasjonene bak konferansen er Interactive Services Association og Center for Democracy & Technology. Til sammen representerer de tre organisasjonene mer enn 11.000 medlemmer. En rekke eksperter fra nasjonale myndigheter, internasjonale organisasjoner og private selskaper har også blitt invitert til konferansen.

- Våre medlemmer er kommersielle og ikke-kommersielle leverandører og brukere av Internett-tjenester, som alle er avhengige av pålitelig, konkurransedyktig og etteretterlig administrasjon av kjernetjenester som domenenavn, sier O'Neil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.