BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forvaltningsnettet uroer Datatilsynet

I utkastet til anbudsinnbydelse er punktet om personvern etter Datatilsynets krav, degradert fra nøkkelkrav til tilleggskrav.

Eirik Rossen
18. juni 1997 - 13:23

På Forvaltningsnettprosjektets åpne orienteringsmøte 9. juni i år, ble dette begrunnet med at "leverandører som ikke tilfredsstiller kravet, likevel skal kunne komme med anbud". Det ble forsikret at dette ikke innebar noen nedvurdering av behovet for å etterkomme kravene i Personregisterloven.

På det tidspunktet hadde ikke Datatilsynet kjennskap til innholdet i utkastet til anbudsinnbydelse. Nå har tilsynet satt seg nærmere inn i saken, og funnet grunn til å be om en nærmere forklaring fra de ansvarlige for Forvaltningsnettprosjektet.

- Vi har bedt om en dialog, men har ennå ikke fått svar på vår henvendelse, sier informasjonssjef Hege Njaa i Datatilsynet. - Vi har hatt muntlig kontakt, men ikke noe utover det.

Det begynner å haste. Neste orienteringsmøte om prosjektet er fredag 20. juni. Etter planen skal anbudsdokumentene sendes ut mandag 24. juni.

- Det er to ting vi ønsker avklart, sier Njaa. - For det første vil vi være sikre på at prosjektets forståelse av personvernbegrepet samsvarer med vår. For det andre vil vi gjerne vite om det er uklarheter rundt behovet for å beskytte personopplysninger i nettet.

Njaa understreker at Datatilsynet uansett har anledning til å be om at Personregisterloven blir fulgt, og at hun ikke har noen grunn til å tvile på at alle ønsker at ting skal gå riktig for seg. Tilsynet har hatt diskusjoner med Forvaltningsnettprosjektet tidligere og ser behovet for å fortsette dialogen utifra formuleringene i utkastet til anbudsinnbydelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.