ANALYSER

Forventer 10-gangen

Her er NetComs forventinger til din mobile databruk.

Selv om akkurat denne telefonen mangler SIM-kort, er det iPhone 5-brukerne blant NetCom-kunder som laster opp og ned mest mobildata.
Selv om akkurat denne telefonen mangler SIM-kort, er det iPhone 5-brukerne blant NetCom-kunder som laster opp og ned mest mobildata. Bilde: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2013 - 10:42

NetCom kom i dag med selskapets liste over de ti mest solgte smartmobilene gjennom selskapets salgskanaler. I den forbindelse har selskapet også kommet med informasjon om hvor mye dets kunder benytter mobildata, som har blitt en stadig viktigere del av mobilabonnementene. Blant NetComs kunder som deltar i selskapets trendpanel, sier 68 prosent at tilgangen til Internett er den mobilfunksjonen det er vanskeligst å klare seg uten en hel dag. Bare 15 prosent oppgir ringing.

- Behovet for å være på nett er enormt og mobilen har blitt den naturlige inngangsporten til Internett, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, i en pressemelding.

NetCom opplyser at gjennomsnittskunden nå bruker 550 megabyte med mobildata i måneden, 55 prosent mer enn for et år siden. Det er kunder med iPhone 5 som bruker mest data – hele 850 megabyte i gjennomsnitt per måned. Brukere med Samsung Galaxy S III bruker omkring 700 megabyte, ifølge NetCom.

Mobiloperatøren mener at veksten ikke bare vil fortsette, men også øke, slik at gjennomsnittsbruken vil være på 5 gigabyte i måneden i 2017. Det gir en gjennomsnittlig årlig vekst på 73,6 prosent. I tillegg kommer det brukerne laster opp og ned via WLAN.

Smartmobiltoppen

Topplisten for april har nok blitt preget av at verken Samsung Galaxy S 4 eller HTC One var klare til salg da måneden startet. Samsung-mobilen ble hos NetCom kun solgt i noen få dager i april, noe som ga en niende plass. NetCom har nettopp startet salget av HTC One.

Ikke overraskende ligger iPhone 5 på første plass, men Lund mener at de nyeste toppmodellene til både Samsung, HTC og Sony er gode nok til å utfordre iPhone. Sonys Xperia Z har klatret fra åttende til femte plass den siste måneden.

– Vi har store forventninger til maisalget, og tror våre nye smart-abonnementer kombinert med nye mobiler på markedet vil gi Apple tøff konkurranse, sier Lund.

Det kan kanskje trenges, for Apples produkter utgjør en stadig større andel av smartmobilene som ligger på NetComs toppliste. 63 prosent av de solgte telefonene blant de ti produktene, var basert på iOS, mens andelen til Android var blitt redusert

Blant de ti mest solgte smarttelefonene i NetComs salgskanaler, bruker 63 prosent Apples iOS som operativsystem og 37 prosent bruker Googles Android. I mars var denne andelen på 49 prosent.

Galaxy S III ligger stabilt på tredje plass, men på fjerde plass kommer det en liten overraskelse. Apples iPhone 4 har nemlig passert den nyere iPhone 4S.

Lenger ned på listen har LTE-utgaven av Galaxy S III kommet inn på sjuende plass, mens både Samsung Galaxy Note II og Sony Xperia V faller tre plasser.

De ti mest solgte smarttelefonene hos NetCom i april:

1. (1) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (4) Apple iPhone 4

4. (3) Apple iPhone 4S

5. (8) Sony Xperia Z

6. (6) Samsung Galaxy S III Mini

7. (-) Samsung Galaxy S3 LTE

8. (5) Samsung Galaxy Note II

9. (-) Samsung Galaxy S4

10. (7) Sony Xperia V

NetCom og selskapets forhandlerpartnere selger også mobiler basert på Windows Phone og BlackBerry, men ingen av disse er representert i topplisten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.