TELE-KOMMUNIKASJON

Forventer dryss med Android-mobiler i år

HTC får langt mer konkurranse til høsten.

Den første mobiltelefonen basert på Android-plattformen kom i september i fjor. Den blir produsert av HTC og selges gjennom mobiloperatøren T-Mobile under navnet G1. Siden den tid har HTC vært temmelig alene om å bruke Android, selv om flere andre mobilprodusenter har antydet at de vil komme med mobiltelefoner basert på denne plattformen.

Faktisk ser det ut til at HTC i samarbeid med Vodafone vil komme på markedet med den nye Android-mobilen, HTC Magic, før konkurrerende produkter blir tilgjengelige. Denne mobilen ble godkjent av amerikanske telemyndigheter i forrige uke, men mobilen skal i første omgang tilbys i Storbritannia, Spania, Tyskland, Frankrike og Italia.

Flere detaljer er ventet senere denne uken, i forbindelse med CTIA Wireless-konferansen.

I Digitimes.com går det fram at HTC vil få virkelig konkurranse først i andre halvdel av 2009. Da er det ventet at operatøren Orange skal begynne å tilby minst seks ulike Android-håndsett i Frankrike. Disse skal leveres av Samsung, LG, Motorola, Sony Ericssong og HTC.

HTC Magic-mobilen som skal selges av Vodafone.
HTC Magic-mobilen som skal selges av Vodafone.

HTC skal selv forsyne Orange med to eller tre håndsett.

I tillegg ventes det at både Acer og Asus kommer med egne Android-mobiler neste halvår. Acers A1-håndsett ventes i september.

Australske Kogan kunngjorde i fjor at selskapet tidlig i 2009 skulle begynne å levere den Android-baserte mobiltelefonen Agora Pro, men selskapet kunngjorde i januar i år at lanseringen er utsatt på ubestemt tid.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.