Forventer langsomt prisfall på Blu-ray-spillere

Prisen på Blu-ray Disc-spillere (BD) ventes ikke å bli halvert før i 2008. Det mener Shuji Minami, avdelingsleder i Sony NEC Optiarcs. Den eneste Blu-ray-spilleren som er blitt lansert på markedet i Norge, tilbys av Samsung og har en veiledende pris på omtrent 11.000 kroner. Dette er riktignok langt mer enn det spilleren koster i USA. Men der har spilleren konkurranse.

Prisen vil nødvendigvis falle betydelig når andre spillere kommer på markedet. Og dersom lanseringsprisen for Playstation 3, som kanskje kommer på markedet i Norge i mars, viser seg å tilsvare den amerikanske prisen - 3300 til 3900 kroner, vil prisen for rene Blu-ray-spillere måtte kuttes betydelig allerede til våren her i landet.

Da Playstation 3 ble lagt ut for forhåndsbestilling i august, var prisen for den dyreste utgaven på omtrent 5500 kroner.

    Les også:

Minami sier til Digitimes at etterspørselen etter BD-spillere ventes å øke parallelt med ønsket om full HD-oppløsning på dataskjermer med størrelser på 19 tommer og mer. Dessuten forventer han at Windows Vista vil få betydning for salget.

I tillegg forventer hele bransjen at OL i Beijing i 2008 vil føre til stor etterspørsel etter både HDTV og opptakere som kan lagre HD-innhold.

Til toppen