KORTNYTT

Forventer salgsfest før skolestart

3. aug. 2007 - 10:51

Det selges flere bærbare PC-er enn stasjonære, og andelen tipper stadig tyngre i favør av de bærbare.

Nå forventer Elkjøp en kraftig salgsvekst i løpet av de kommende ukene, og takker Kunnskapsløftet for det. I løpet av de kommende fire ukene forventer Elkjøp å selge hele 10.000 bærbare PC-er. Det er en mangedobling i forhold til tidligere måneder, og det skyldes først og fremst stor etterspørsel fra elever som begynner på, eller om går på videregående skole.

- Vårt inntrykk er at det råder PC-kaos når det kommer til hva elevene trenger når de skal kjøpe bærbar PC. I ettertid oppdager dessverre noen at de skulle hatt funksjonalitet de ikke har kjøpt, eller at de har kjøpt langt mer enn de trenger, sier Thomas Hegerlund, salgssjef for data i Elkjøp Norge, i en pressemelding.

Videregående skoler krever nå at elevene har egen bærbar PC, men det behøver ikke lengre å være så dyrt. Prisene har falt kraftig de siste årene, og selv om skolene stiller krav til ytelse, er de ikke strengere enn at de aller fleste PC-modeller som selges i dag innfrir de kravene. Det gjelder også mange av de billigste modellene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.