Forventer storsalg av Athlon 64

AMD opplever en kraftig økning i salget av selskapets 64-bits prosessorer. Samtidig lanserer selskapet nye modeller.

AMD opplever en kraftig økning i salget av selskapets 64-bits prosessorer. Samtidig lanserer selskapet nye modeller.

Ifølge kilder ved AMD Taiwan som Digitimes har vært i kontakt med, går leveransene av AMDs Athlon 64-prosessorer til OEM-partnere og salgskanalen bedre enn forventet. Selskapet regner med å levere totalt 600.000 64-bits prosessorer i tredje kvartal.

Leveransene må likevel ha økt kraftig i det siste. Hvis det nåværende salget opprettholdes, venter selskapet å kunne levere mellom 1,5 og 2 millioner K8-prosessorer i fjerde kvartal.

Det er først og fremst 64-bits prosessorene Athlon 64 som går godt, selv selskapets Sempron-prosessorer skal selge bra i tredje kvartal.

AMD lanserte i forrige uke en 3000+-utgave av Sempron. Denne utgaven opererer med en klokkehastighet på 2 GHz, det samme som 2800+-utgaven, men er utstyrt med dobbelt så mye cacheminne. De tidligere Sempron-modellene er utstyrt med 256 kB L2-cache.

Prisen på Sempron 3000+ er ifølge AMD 123 dollar i kvanta på tusen enheter.

AMD har i dag også lansert en laveffekts Mobile Athlon 64 3000+-prosessor spesielt beregnet for tynne og lette bærbare PC-er. Den skal blant annet benyttes i Acers Ferrari 3400-modell, som kommer på markedet i Europa i disse dager.

Den nye prosessoren opererer med en klokkehastighet på 2 GHz og er utstyrt med 512 kB L2-cache. Prosessoren har et maksimalt effektforbruk på 35 watt og er laget med 90 nanometers prosessteknologi. Prosessorens klokkehastighet og spenningsnivå reguleres etter behov av PowerNow!-teknologi.

Prisen på den nye brikken er 241 dollar i kvanta på 1000 enheter.

Til toppen