Forventer strålende Apple-tall 

Nest beste kvartal noensinne?

Forventer strålende Apple-tall 
Eksperter forventer strålende iPhone-tall. Men hva med Apple Watch? Bilde: Marius Jørgenrud

Sist gang Apple presenterte kvartalsresultatene sine, i januar, kunne selskapet vise til den største kvartalsprofitten til et selskap noensinne (18,4 milliarder dollar). De hadde også 74,6 millarder dollar i inntjening, noe som var godt over prognosene. 

Det er dermed stor spenning knyttet til deres resultater for de første månedene i 2015, som skal offentliggjøres i natt. Det er tross alt tøft å følge opp rekordtallene fra sist. 

Analytikere forventer selvsagt ikke at tallene vil bli større: Sist gang Apple presenterte regnskap omfattet det lanseringen av iPhone 6-modellene. Nå har de vært på markedet en stund, og den lukrative førjulsperioden er ikke med i betraktningen. 

Ifølge undersøkelser gjennomført av Bloomberg (via Business Insider) regner man med 56 milliarder dollar i inntekter i løpet av første kvartal i år, noe som ville vært en økning på 23 prosent.

Fortsatt iPhone-dominanse

Man regner også med 58,1 millioner solgte iPhone-enheter, som ville vært en økning på 33 prosent i forhold til samme kvartal året før. Og det ville vært det nest beste kvartalet for iPhone i historien.

Les også: Apple forbi Samsung?

Det innebærer en ustanselig suksess for de nye iPhone-modellene, som fikk en vanvittig oppsving etter lanseringen av iPhone 6 og 6 Plus i september. Etter noen år med stagnerende vekst økte Apple skjermstørrelsen og traff blink. Selv om prisene også ble i snittet økt. Begge iPhone-modellene er definitivt dyre produkter. 

Analytikerne regner imidlertid med ytterligere nedgang i salget av iPad-nettbrett (man regner med 13,6 millioner solgte enheter, en nedgang på 17 prosent). Samtidig forventer man en vekst i Mac-tallene. 

Det store spørsmålet er hvorvidt Apple kommer til å snakke om sin nylanserte Apple Watch. Klokken er per i dag strengt tatt bare tilgjengelig via forhåndsbestilling, og kan knapt kjøpes fysisk i butikk. Selskapet har tidligere sagt at de ikke kommer til å spesifisere salgstallene for klokken, men det er ikke umulig at vi kommer til å få vite hvordan det står til med bestillingene.