RESULTATERFINANS

Forventer svakt Q3 og Q4

Heller ikke andre halvår ser ut til å bli særlig godt for Tandberg Data, til tross for at selskapet nå hevder å hatt tatt støyten på valutasiden.

Eirik Flaa
19. juni 1998 - 16:37

Krisen i Tandberg Data vil trolig få store konsekvenser for nærmeste halvår, kan administrerende direktør Hans Christian Qvist bekrefte overfor digi.no.

- Det er neppe noen hemmelighet at det også blir svakere resultatet enn ventet det nærmeste halvår. Hvis vi lander på pluss i tredje kvartal vil det ikke være store overskuddet å snakke om, sier Qvist til digi.no.

- Fjerde kvartal vil bli noe bedre, men heller ikke i denne perioden vil vi levere et godt resultat, sier Qvist, og forklarer at kostnadskuttene trolig ikke vil få særlig effekt før neste år.

- Vi regner med at de 80 personene som må gå vil gi innsparinger på 40 millioner kroner, men dette vil først gi effekt i 1999, sier Qvist, som under sin ansettelse i vinter hadde ambisjoner om å øke markedsføringsbudsjettet betraktelig. Nå må også dette ofres for å få bukt med de høye kostnadene.

- Jeg sa i utgangspunktet at vi skulle bruke ti millioner, så mye blir det neppe dagens situasjon tatt i betraktning. For å ikke miste grepet om markedet, må vi nok likevel regne med å bruke fem millioner, sier Qvist.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.