Forventer tidobling av Android-salget i år

- Vil vokse mye raskere enn selv de beste av konkurrentene.

Forventer tidobling av Android-salget i år

- Vil vokse mye raskere enn selv de beste av konkurrentene.

Med bare én modell på markedet i fjor, er det kanskje ikke så overraskende at veksten ventes å bli stor i år, da en rekke aktører planlegger å introdusere mobiltelefoner basert på Android-plattformen i månedene som kommer.

Likevel, i en rapport skriver analyseselskapet Strategy Analytics at de globale leveransene av smartmobiler basert på Android vil vokste med hele 900 prosent i år. Til sammenligning kommer salget av mobiler basert på Apple iPhone OS til å vokser med 79 prosent, mener analyseselskapet. De øvrige mobilplattformene ventes lavere eller negativ vekst.

- Android har fått god støtte blant operatører, leverandører og utviklere. En relativt lavkost lisensmodell, dets delvis åpen kildekode-baserte struktur og Googles støtte for nettskytjenester har oppmuntret selskaper som HTC, Motorola, Samsung, T-Mobile, Vodafone og andre til å støtte Android-operativsystemet, sier Neil Mawston, direktør for Strategy Analytics, i en pressemelding.

- Android er nå godt posisjonert til å bli spille i den øverste divisjonen innen smartmobiler i løpet av de to-tre neste årene, mener Mawston.

    Les også:

Til toppen